Ikauniece-Admidiņa pēc otrās disciplīnas pakāpjas uz 7. vietu

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

2013. gada Latvijas vieglatlētikas balvas ieguvēja Laura Ikauniece-Admidiņa (22) šodien sāk septiņcīņas sacensības Eiropas vieglatlētikas čempionātā. Latvijas rekordiste pirms starta tika uzskatīta par vienu no pretendentēm uz medaļu. Pēc pirmās disciplīnas latviete atradās desmitajā pozīcijā, bet pēc otrās viņa pakāpusies uz 7. vietu.

Kā zināms, 2012. gada Eiropas čempionātā Laura Ikauniece-Admidiņa izcīnīja sudraba medaļu. Pagājušais čempionāts notika neilgi pirms Londonas olimpiskajām spēlēm, tāpēc vairākas vadošās septiņcīņnieces toreiz nepiedalījās. Savukārt šoreiz no sezonas līderēm nestartē tikai pirmā un otrā numura īpašnieces. Starp pieteiktajām dalībniecēm mūsu sportistei ir sezonas 6. labākais rezultāts.

Septiņcīņas pirmajā disciplīnā - 100 m barjersprintā - 24 sportistes bija sadalītas pa trijiem skrējieniem. Savā skrējienā Ikauniece-Admidiņa ar 13.61 finišēja septītajā vietā un nopelnīja 1034 punktus. Visu skrējienu kopvērtējumā mūsu sportistei ir 10. vieta. Šobrīd aiz latvietes palikušas tikai divas favorītes - vāciete un beļģiete.

Nākamā disciplīna - augstlēkšana - krietni vien pamainīja iepriekšējo lietu kārtību. Latviete bija sekmīga pirmajos piegājienos (1.76, 1.79, 1.82 m), taču personīgā rekorda augstumā (1.85) novietotā latiņa trīs reizes tika nogāzta. Laura nopelnīja 1003 punktus, otrajā disciplīnā tas ir piektais labākais rādītājs, kas ļauj pakāpties uz 7. vietu kopvērtējumā. Augstlēkšanas sektorā uzvarēja Eiropas čempionāta galvenās favorītes - pirmā bija beļģiete Nafisatū Tiama (19), bet otro vietu ieguva nīderlandiete Nadīna Brērsena (24).

Šovakar vēl būs lodes grūšana un 200 m skrējiens (plkst. 20:50 un 22:29), bet trīs noslēdzošās disciplīnas gaidāmas rīt.

Informācija tiks papildināta...

Sports

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien Rīgas pilī pasniedza Valsts prezidenta balvas augstvērtīgākos rezultātus sieviešu un vīriešu konkurencē sasniegušajiem vieglatlētiem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Svarīgākais