Gulbis ar trešo mēģinājumu uzveic Dodigu

© scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis sasniedzis Sinsinati ATP Masters Series sacensību 2.kārtu. Sacensībās ar 9.numuru izliktais latvietis pirmo reizi karjerā tika galā ar horvātu Ivanu Dodigu – 7:6(8), 7:6(4). Nākamais mačs Gulbim pret amerikāni Stīvu Džonsonu vai francūzi Benuā Pēru.

Gada septīto ATP Masters 1000 turnīru ASV pilsētā Sinsinati šodien uzsāka Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis (ATP 13.). Pirms nedēļas Toronto viņam izdevās pārvarēt tikai vienu kārtu, tāpēc šajā nedēļā jānostartē labāk, lai saglabātu labas cerības kvalificēties sezonas noslēguma turnīrā Londonā. Pirms gada Sinsinati latvietis zaudēja jau 1.kārtā (krievam Mihailam Južnijam), bet karjeras labāko sasniegumu šeit sasniedza 2008.gadā, tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Šogad turnīrs bija jāsāk pret 29 gadus veco horvātu Ivanu Dodigu (ATP 54.), pret kuru bija zaudētas abas līdzšinējās spēles. Viena no tām bija tieši Sinsinati 1.kārtā pirms trīs gadiem.

Šodien spēlētājiem kortos bija jāsaskaras ar palielu vēju. Seta pirmajā pusē Ernestam tas problēmas nesagādāja. Pie savas serves mūsu sportists bija pārliecinošs, bet sestajā geimā uzvarēja visus punktus pie sāncenša serves – 4:2. Servējot par uzvaru setā (pie rezultāta 5:3) Ernests tika līdz setbumbai, taču tās izspēlē neatvairāmi uzbruka Dodigs. Pēc tam latvietim divas kļūdas, kas krietni paildzināja pirmo setu.

Pie 5:5 latvietis atspēlējās no 0:30 pie savas serves, bet pie 6:5 neizmantoja vēl divas setbumbas. Šoreiz horvātu izglāba labas serves. Taibreikā Gulbis visu laiku bija nelielā vadībā, tiekot pie ceturtās setbumbas. Tās izspēlē sitiens tīklā. Pēc tam piektā setbumba, kuru Dodigs atspēlēja ar lielisku spēli aizsardzībā. Pēc tam pirmo setbumbu ieguva Horvātijas sportists, taču to realizēt nespēja – Ernestam divas labas serves pēc kārtas. Sestā setbumba beidzot nesa veiksmi, kad pretinieks pieļāva dubultkļūdu...

Otrā seta ievads Gulbim bija lielisks – lauzta pretinieka serve. Pēc tam, atspēlējot breikbumbu, pārsvars tika nostiprināts (2:0). Ernesta vadība šķita droša līdz pat astotajam geimam, kad tika zaudēts savas serves geims (divas breikbumbas atspēlētas, pie trešās sitiens autā). Uzreiz pēc tam bija lieliska iespēja atgūt pazaudēto, taču Dodigs pamanījās izglābties no 15:40 pozīcijas. 10.geimā latvietis atspēlējās no teju kritiskās 0:30 pozīcijas, bet seta uzvarētājs arī šoreiz tika noteikts taibreikā. Tajā drāmas bija mazāk nekā pirmajā. Mainoties tīkla pusēm, Ernestam bija 4:2 vadība, bet punkts spēlei tika likts ar pirmo mačbumbu – 7:6(8), 7:6(4).

Svarīgākais