Vai Gulbja trešā cīņa pret Beneto būs laimīgā?

© Scanpix

Šovakar Toronto (Kanāda) notiekošajās ATP World Tour “Masters 1000” sacensībās otrās kārtas maču pret francūzi Žiljēnu Beneto (ATP 47.) aizvadīs Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (ATP 12.). Karjeras laikā latvietis francūzim ir divreiz zaudējis, bet trešās savstarpējās spēles sākums plānots 19:30 pēc Latvijas laika.

Lai arī pirmdien un otrdien Toronto kortus bieži vien pāršalca lietus, tomēr visus pirmās kārtas mačus šī gada sestajā "Masters 1000" turnīrā ir izdevies pabeigt. Tāpat noskaidroti jau divi trešās kārtas dalībnieki - par tiem kļuvuši švecieši Rodžers Federers un Stans Vavrinka. Šodien viņiem lūkos pievienoties vēl 14 sportisti, viņu vidū arī latvietis Ernests Gulbis (ATP 12.).

Ernests Toronto spēlējis abās šīs nedēļas dienās - pirmdien viņš, spēlējot pārī ar krievu Mihailu Južniju, dubultspēļu turnīra 1.kārtā piekāpās polim Mariušam Firstenbergam un itālietim Fabio Foņīni – 3:6, 1:6, bet otrdienas vakarā sasniedza vienspēļu otro kārtu, otro reizi šogad tiekot galā ar Portugāles tenisistu Žoao Sousu – 6:3, 6:4. Pret portugāli Ernestam labi padevās servēšana (67% pirmās serves trāpījumi) un 16 eisi. Tāpat pretiniekam netika dota neviena breikbumba.

Otrajā kārtā ar 11. numuru izliktajam latvietim pretī stāsies ATP tūrē jau ilgi spēlējošais Francijas pārstāvis Žiljēns Beneto.32 gadus vecais sportists karjeras laikā tā arī nav izcīnījis nevienu ATP vienspēļu titulu, kaut iespēju to izdarīt nav trūcis. Beneto kontā ir deviņi ATP fināli, taču allaž viņš atstājis kortu kā zaudētājs. Dubultspēlēs situācija labāka - 10 tituli, no kuriem nozīmīgākais šogad - “French Open” triumfēts kopā ar tautieti Eduāru Rožē-Vaselānu.

ATP rangā Beneto šobrīd ir 47.vietā, bet rekordpozīcija (26.) sasniegta pirms diviem gadiem. Šajā sezonā viņš nevar lepoties ar pārāk rožainu bilanci - uzvarēta mazāk nekā puse ATP līmeņa maču (14-16). Sezonas lielākais panākums - ceturtdaļfināls Indianvelsas māsterī, kur viņu apturēja Novaks Džokovičs. Interesanti, ka karjeras laikā francūzim izdevies apspēlēt gan Džokoviču, gan Rafaelu Nadalu un Rodžeru Federeru, bet pret Gulbi viņš atstājis kortu kā uzvarētājs abos spēlētajos mačos.

Pirmais no tiem bija 2010.gadā "French Open" 1.kārtā. Toreiz Ernests 2.setā guva kājas savainojumu un izstājās pie rezultāta 4:6, 2:6 un 0:1, tomēr pirms tam īsti netika galā ar francūža veiksmīgo aizsardzības spēli. Otrā spēle bija šogad Maiami turnīrā. Arī tajā Gulbim bija veselības problēmas (spēlēja pusslims), tomēr tieši latvietis bija ļoti tuvu uzvarai. Ernests bija vadībā ar 4:6, 6:4, 5:3, taču nespēja izservēt maču, vēlāk neizmantoja arī mačbumbu un zaudēja izšķirošo setu ar 5:7.

Šajā spēlē spilgti bija redzami francūža plusi - nepadošanās un cīnīšanās katrā izspēlē, laba spēle aizsardzībā, liekot pretiniekam izdarīt papildu uzbrukuma sitienus, kas nereti noved pie kļūdām. Tāpat Beneto labi izmanto savas prasmes spēlē pie tīkla. Vājāks posms ir serve. Šī turnīra pirmajā spēlē ar servēšanu francūzim gan nebija problēmu - austrālietis Leitons Hjūits tika sagrauts ar 6:1, 6:2. Savu servi Beneto nezaudēja, bet izmantoja 4 no 16 breikbumbām pie sāncenša serves. Jāpiezīmē gan fakts, ka Beneto un Hjūita spēle bija par divām minūtēm ilgāka nekā Gulbja un Sousas mačs.

Gulbja un Beneto spēles sākums plānots 19:30 pēc Latvijas laika. Mačs norisināsies "Court 1'', kas pēc nozīmes ir trešais korts, līdz ar to latvieša līdzjutējiem atkal būs jāiztiek bez videotranslācijas. Spēlei sekot līdzi varēs ATP mājaslapā esošajā livescore sistēmā. Uzvaras gadījumā Ernestam nāksies spēkoties ar Kanādas tenisista Miloša Raoniča (ATP 6.) un amerikāņa Džeka Soka (ATP 60.) mača uzvarētāju.

Svarīgākais