Olimpiāde atklās nākamos sporta talantus

© publicitātes

Otrajās jaunatnes olimpiskajās spēlēs Ķīnā Latviju pārstāvēs 13 atlēti astoņos sporta veidos. Olimpiskā komiteja vēl jauniešiem izturēt pirmās ugunskristības uz pasaules sporta skatuves.

Pirmdien ceļu uz Ķīnas pilsētu Naņdzjinu sāks mērot Latvijas jaunatnes olimpiskā delegācija ar 13 sportistiem. Otrās jaunatnes olimpiskās spēles norisināsies no 16. līdz 28. augustam, un tajās pulcēsies apmēram 3000 sportistu no 204 pasaules valstīm vecumā līdz 18 gadiem. Par Latvijas olimpiskās komandas karognesēju izvēlēta tenisiste Jeļena Ostapenko, kura pirms trim gadiem izcīnīja zelta medaļu Eiropas jaunatnes olimpiādē. Latvijas olimpiskās komandas vadītājs Einars Fogelis norāda, ka katru sporta veidu pārstāv Latvijas labākie atlēti, tādēļ jebkuram ir iespēja cīnīties par augstāko rezultātu.

Starp komandas lielākajām cerībām bez J. Ostapenko ir arī svarcēlāja Rebeka Koha, kura sacensībām kvalificējusies, pateicoties uzvarai šīgada Eiropas čempionātā jauniešiem, kā arī septītajai vietai kontinenta meistarsacīkstēs pieaugušo konkurencē. Lielākā pārstāvniecība Latvijai būs vieglatlētikā, kur startēs četri sportisti – šķēpmetēji Laine Donāne un Jāzeps Groza, kā arī augstlēcēja Jūlija Tarvide un soļotājs Artūrs Makars. Pa diviem pārstāvjiem būs peldēšanā – Jānis Šaltāns, kas arī pretendēs uz augstiem rezultātiem, kā arī Dana Kolidzeja, – un pludmales volejbolā – Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Latviju sacensībās pārstāvēs arī modernās pieccīņas sportists Ņikita Bistrovs, šāvēja Agate Rašmane un vējdēļu burātāja Ketija Birzule, ziņo LETA.