Latvijas U16 meitenes pret Itāliju pēc ceturtās uzvaras grupā

© Sportacentrs.com

Latvijas U16 sieviešu valstsvienība vakar ar uzvaru pār Zviedriju jau nodrošināja vietu Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, taču vēl apakšgrupā palikušas divas spēles.

Ar trim uzvarām pirmajās trijās EČ F grupas spēlēs Aināra Čukstes trenētās meitenes nonākušas ļoti parocīgā situācijā, jo gluži reāli pretendē uz pirmo vai otro vietu grupā. Vēl gan palikusi spēle ar Čehiju (6. augustā, 17:00), kurai arī vēl nav zaudējumu, taču šī vakara mačā ar Itāliju iespējams nodrošināt otro vietu. Vērā gan jāņem būs arī šodienas Francijas-Čehijas spēles rezultāts, jo, ja Francija uzvar, Latvija teorētiski var atkrist uz trešo vietu.

Itālija pēdējās divās spēlēs nav pratusi gūt vairāk par 50 punktiem, turklāt pret Franciju guva vien 36 punktus. Pagaidām itālietes ieņem ceturto vietu grupā un vienīgo uzvaru guvušas pār Zviedriju, tiesa, pirmajā kārtā izcēlās ar uzvaru, kurā rezultāta starpība pret Dāniju ssniedza 46 punktus.

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste portālam Basket.lv norādījis: "Itālijas komanda būs ļoti neērta pretiniece, jo itālietēm būs pārsvars augumos un masā. Domāsim, ko likt pretī." Čukste arī pauda prieku par vietu ceturtdaļfinālā, taču tas neesot galējais mērķis - šobrīd jākoncentrējas nākamajām spēlēm, lai izcīnītu pēc iespējas augstāku vietu grupā un ceturtdaļfinālu varētu spēlēt pret teorētiski vājāku pretinieci. E grupā pa trim uzvarām pagaidām ir Krievijai un Ungārijai, bet tām seko Spānija un Turcija.

Lai arī treneris Čukste uzsvēris itāliešu auguma pārsvaru, šajā turnīrā viņām to pagaidām nav izdevies izmantot - vidēji spēlē savāktas 38.3 atlēkušās bumbas, kas ir tikai 14. labākais rādītājs čempionātā. Savukārt Latvijas bastketbolistes tikušas vidēji pie 50,3 atlēkušajām bumbām (otrā vieta). Šajā ziņā īpaši izcēlusies Digna Strautmane, kurai vidēji 14 atlēkušās bumbas un ar 13,3 puntkiem viņa arī rezultatīvākā mūsu izlases rindās.

F grupas kopvērtējums

# Komanda U-Z Attiecība

1 Čehija 3-0 192:130

2 Latvija 3-0 195:155

3 Francija 2-1 156:139

4 Itālija 1-2 148:152

5 Beļģija 0-3 129:162

6 Zviedrija 0-3 126:208