Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Sports

"Kurbads" sāk gatavoties jaunajai sezonai

© hkkurbads.lv

Pirmdienas rītā, plkst. 8.30 pagājušā gada Latvijas vicečempions HK "Kurbads" galvenā trenera Ginta Bisenieka vadībā Vidzemes ledus hallē sāka oficiālo gatavošanos jaunajai Latvijas hokeja Virslīgas sezonai, liecina ogrēniešu portāla rīcībā esošā informācija.

HK "Kurbads" arī šogad ir izvirzījis visaugstāko mērķi - izcīnīt Latvijas čempionāta zelta medaļas. Lai uzdevumu būtu iespējams izpildīt, starpsezonā panāktas vienošanās ar vairākiem sabiedrībā zināmiem hokejistiem, tostarp ar kādreizējiem Latvijas izlases spēlētājiem Aleksandru Macijevski un Rodrigo Laviņu.

Spēlēšanu ogrēniešu rindās apstiprinājuši arī vairāki iepriekš ārzemēs spēlējošie spēlētāji - Mārcis Zembergs atgriežas mājās no Anglijas, Toms Zeltiņš no Nīderlandes, Jānis Straupe no Ukrainas, bet Edmunds Kniksts Franciju nomainījis pret Ogri. HK "Kurbads" dod iespēju Latvijas hokejistiem spēlēt mājās laba līmeņa organizācijā ar iespēju cīnīties par galveno Latvijas čempionāta trofeju.

Savā dzimtajā pilsētā atgriezies "Liepājas Metalurga" kādreizējā zvaigzne Dmitrijs Žabotinskis, kura bagāžā ir arī vairāki pasaules čempionāti. Ierindā palikuši ir arī komandas kapteinis Toms Bluks un aizsardzības balsts Edgars Adamovičs, kurus uzticīgākie hokeja līdzjutēji atceras vēl no "ASK/Ogre" kluba laikiem.

Gatavošanās posmā līdz čempionāta sākumam "Kurbads" aizvadīs piecus treniņus nedēļā. 22.augustā klubs Vidzemes ledus hallē ieplānojis aizvadīt pārbaudes spēli ar HK "Liepāja", bet atbildes spēle paredzēta 29.augustā Liepājā.

Kā zināms, pagājušajā sezonā HK "Kurbads" kļuva par regulārā čempionāta uzvarētāju, bet finālā spraigā duelī piekāpās "Rīga/Prizma" vienībai. Latvijas hokeja čempionāta Virslīgas jaunā sezona sāksies septembra pirmajā pusē.

HK "Kurbads" sastāvs 2014-2015 sezonā

Vārtsargi: Dmitrijs Žabotinskis, Uldis Čalpa.

Aizsargi: Rodrigo Laviņš, Edmunds Kniksts, Toms Bluks, Edgars Adamovičs, Renārs Valters, Hārdijs Parādnieks, Pauls Zvirbulis, Andris Vegners.

Uzbrucēji: Pēteris Ostošovs, Aleksandrs Macijevskis, Renārs Undelis, Toms Hartmanis, Jurijs Kļujevskis, Mārcis Zembergs, Ēriks Bisenieks, Jānis Straupe, Dāvis Straupe, Toms Zeltiņš, Jānis Bērziņš, Henrijs Uzraugs, Kristaps Legzdiņš, Ralfs Melders, Artjoms Ogorodņikovs.