Samoilovs/Šmēdiņš sasniedz trešo ceturtdaļfinālu pēc kārtas

© Scanpix/AP

Latvijas labākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš spējuši iekļūt Klāgenfurtes "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā.

 Cīņā par vietu tajā latviešiem divos setos izdevās uzveikt sīkstos amerikāņus Džeikobu Gibu un Keisiju Patersonu - 2:0 (21:19, 21:15).

Pēc trīs uzvarām grupu turnīrā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš automātiski kvalificējās astotdaļfinālam. Tajā pretī stājās neērts pretinieks, Džeikobs Gibs un Keisijs Patersons no ASV, kuriem šosezon jau divreiz zaudēts. Amerikāņi izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sīvā trīs setu cīņā ar 2:1 (21:19, 18:21, 18:16) pieveica brazīļus Emanuelu Rego un Pedro Salgado.

Spēli labi iesāka Gibs ar Patersonu. Patersons ļoti labi spēlēja aizsardzībā, bet punktus guva Gibs, izvirzoties vadībā ar 3:0. Izrāvienu ar spēcīgu sitienu pārtrauca Aleksandrs samoilovs, kura veiksmīgā spēle pie tīkla ļāva latviešiem atjaunot līdzsvaru uz tablo (4:4). Atkal izvirzījušies divus punktus priekšā, amerikāņi pieļāva vairākas kļūdas uzbrukumos, kas pirmo reizi lika nonākt iedzinējos. Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši pirmo reizi ieguva lielāku pārsvaru par vienu punktu. ASV duets pie rezultāta 11:14 pieprasīja pārtraukumu, lai sakārtotu savu spēli. Pateicoties Patersona lieliskajai spēlei aizsardzībā, amerikāņi atguva vairākus punktus, seta galotni sākot no vienādām pozīcijām - 18:18. Samoilovs un Šmēdiņš paņēma pārtraukumu un veica izšķirošo izrāvienu, uzvarot setu ar 21:19.

Otro setu latvieši iesāka tikpat labi kā beidza pirmo, izvirzoties vadībā ar 3:0. Samoilovs un Šmēdiņš nebija apturami, rezultāta starpībai turpinot augt. Amerikāņi sāka iespēlēties vien tuvojoties tehniskajam pārtraukumam, kad samazināja rezultāta starpību no sešiem līdz trīs punktiem. Atpūtā pāri devās pie rezultāta 12:9. Turpinājumā pāri cīnījās ļoti līdzīgi, bet seta galotnē Latvijas duetam izdevās salauzt pretinieku un uzvarēt setu ar rezultātu 21:15, visā mačā esot pārākiem ar 2:0.

Līdz ar to Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trešo turnīru pēc kārtas ir iekļuvuši labāko astotniekā. Cīņa par vietu pusfinālā paredzēta šodien, plkst. 19:30 pēc Latvijas laika, kad Latvijas pārim būs jāspēkojas ar krievu Semjonova/Krasiļņikova un jau uzvarēto šveiciešu Gabatūlera/Gersona pāra uzvarētāju.

Svarīgākais