Gulbis saglabā pozīcijas, Ostapenko jauns rekords

© scanpix

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis, neskatoties uz nespēlēšanu kopš Vimbldonas, spējis saglabāt pozīcijas rangā – vienspēļu ieskaitē viņam joprojām 13. vieta, bet sezonas kopvērtējumā Gulbis ir desmitais labākais. Vēlreiz rekordu labojusi Aļona Ostapenko, kura pirmo reizi atrodama starp Top 400, ieņemot 393. vietu.

Gulbis saglabā pozīcijas

Ernests Gulbis pēc Vimbldonas bija spiests pamest pirmo desmitnieku, ieņemot 13. vietu. Šo pozīciju izdevies saglabāt, iepriekš ieņemtā vieta Latvijas pirmajam numuram arī sezonas kopvērtējumā – tajā viņš arvien atrodas 10. vietā. Gulbim nākamais turnīrs pēc divām nedēļām Toronto, kur notiks "Masters 1000" sacensības.

Top 10 šonedēļ tikai viena izmaiņa, uz 6. vietu pacēlies Hamburgas finālists Davids Ferers. Vairākiem tenisistiem jauni rekordi – 16. vietā ticis Roberto Bautista Aguts (+2), Hamburgas čempionam Leonardo Maijeram Top 30 debija ar 27. vietu (+19), bet pirmo reizi starp 50 labākajiem ir Dominiks Tīms, austrietim 47. pozīcija (+8).

Šonedēļ notiek trīs "ATP World Tour 250" turnīri – uz māla Gštādē un Umagā, bet uz "hard" Atlantā. No pirmā desmitnieka tenisistiem neviens nespēlēs.

Šveicē lielais notikums ir diskvalifikāciju izcietušā Viktora Troicka atgriešanās. Serbijas tenisists saņēma "wild card" un pirmo maču aizvadīs jau šodien, tiekoties ar Tīmu.

Vimbldonas junioru čempione Aļona Ostapenko vēlreiz labojusi rekordu vienspēlēs, ieņemot 393. vietu. Ostapenko ieskaitīti Olomoucas ITF 50 000 turnīra kvalifikācijā nopelnītie punkti. Aļona šonedēļ startēs Eiropas junioru čempionātā, kur ir izlikta ar pirmo numuru. Latvijas pirmā rakete Diāna Marcinkeviča zaudējusi vēl trīs vietas, noslīdot uz 209. pozīciju. Marcinkeviča šonedēļ spēlēs ITF 50 000 turnīrā Polijā, kur pirmajā mačā tiksies ar kādu no kvalifikācijas uzvarētājām.

Par eliti runājot, pirmajā desmitniekā izmaiņu nav. No 15. vietas uz 13. vietu pacēlusies Stambulā sezonas pirmo titulu izcīnījusī Karolīna Vozņacki. Jauns rekords ar 33. vietu austrālietei Keisijai Delakvai, bet Top 50 pēc uzvaras Zviedrijā atgriežas Mona Bārtela – vācietei 19 vietu kāpums dod 42. vietu.

Šonedēļ notiks tikai viens turnīrs, "International" sērijas sacensība Baku. Azerbaidžānā sastāvs ļoti pieticīgs, no Top 30 tikai viena tenisiste Soranas Kirstejas personā.

Svarīgākais