Pēc Hamiltona avārijas Vācijas GP kvalifikācijā uzvar Rosbergs

© scanpix

Ar Niko Rosberga uzvaru noslēgušies F1 desmitā posma kvalifikācijas braucieni Vācijā, kas ļoti neveiksmīgi izvērtās otram "Mercedes" pilotam Luisam Hamiltonam - viņš jau pirmajā kārtā piedzīvoja avāriju un palika 16. vietā.

Hamiltons noteikti būtu cīnījies par pirmo starta rindu, taču jau pirmajā kvalifikācijas daļā, bremzēšanas laikā, vienā no līkumiem pēkšņi saslīdēja, spēcīgi ietriecoties drošības nožogojumā. Auto tika sadauzīts un to atjaunot līdz nākošajai kvalifikācijas kārtai nebija nekādu cerību. Lai gan Hamiltons bija uzrādījis gana labu rezultātu, lai iekļūtu otrajā sesijā, nācās samierināties ar 16. vietu.

Jāatgādina, ka tieši Hamiltons uzvarēja iepriekšējā F1 posmā Lielbritānijā, kad Rosbergs piedzīvoja izstāšanos tehnisku problēmu dēļ. Rezultātā pēc deviņiem posmiem Rosbergs ir līderis čempionāta kopvērtējumā, taču Hamiltons viņam zaudē tikai 4 punktus. Hokenheimā, kas būs Rosberga māju posms, Hamiltonam nebūs viegli šo deficītu samazināt.

Rosbergam izdevās uzvarēt pirmajā un otrajā kvalifikācijas kārtā. Pēc tam izšķirošajā daļā viņš jau ar pirmo mēģinājumu sasniedza laiku 1:16.540, kas garantēja vācietim piekto "pole position" sezonā. "Williams" pilots Valterī Botass jau tobrīd ieņēma otro vietu, taču zaudēja aptuveni pussekundi. Rosbergs otrajā mēģinājumā laiku neuzlaboja, bet Botass viņam pietuvojās līdz 0.2 sekundēm.

Rezultātā no pirmās rindas startēs Rosbergs un Botass, savukārt otrajā starta rindā stāsies Felipe Masa un Kevins Magnusens. Tikai trešā rinda pienākas "Red Bull" braucējiem Danielam Rikjardo un Sebastjanam Fetelam, aiz kuriem sacīksti sāks Fernando Alonso un Daņils Kvjats. Pēdējās divas vietas trešajā kvalifikācijā ieņēma Niko Hilkenbergs un Serhio Peress.