Lebrons Džeimss atgriežas Klīvlendā

© Scanpix/AFP

NBA superzvaigzne Lebrons Džeimss atgriezīsies Klīvlendas "Cavaliers" komandā, kurā uzsāka profesionālo karjeru, pats basketbolists pastāstījis "Sports Illustrated" žurnālistam Lī Dženkinsam.

Džeimss skaidro, ka uz Maiami "Heat" devies Dveina Veida un Krisa Boša dēļ. Kopā viņiem izdevies paveikt kaut ko īpašu, izcīnot divus NBA čempionu titulus pēc kārtas. Viņš uzsver, ka sasniegto nekas neizmainīs un viņi allaž būs brāļi.

"Es rakstu šo eseju, jo vēlos, lai mani uzklausa un nepārtrauc. Nevēlos, lai kāds domā - "viņš nevarēja sadzīvot ar Ēriku Spolstru" vai "viņš nevarēja sadzīvot ar Petu Railiju". Tās būtu absolūtas muļķības," skaidro Džeimss. Tāpat Lebrons piebilst, ka nebūs nekādu preses konferenču vai ballīšu, jo pēc šī paziņojuma ir jāsāk strādāt.

Džeimss norāda, ka Klīvlendu pametis, jo tiecies pēc čempionu tituliem. Arī tagad viņa mērķis nav mainījies un viņš vēlas vismaz vienu čempionu titulu atvest uz Klīvlendu.

"Es vienmēr zināju, ka atgriezīšos Klīvlendā un pabeigšu savu karjeru šeit. Vienīgi nezināju, kad tas notiks," stāsta Džeimss. "Lai pieņemtu grūto lēmumu, man bija nepieciešams sievas un mammas atbalsts. Vēstule no "Cavaliers" īpašnieka Dena Gilberta, manis izsvilpšana un mana formas krekla dedzināšana... Manas emocijas bija dažādas. Ir viegli pateikt, ka nevēlos vairs būt kopā ar šiem cilvēkiem. Taču no otras puses - kā es būtu rīkojies viņu vietā?"

"Es tikos ar Denu aci pret aci. Mēs izrunājāmies. Ikviens pieļauj kļūdas. Arī es tās esmu pieļāvis," piebilst Lebrons.

Svarīgākais