Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

"Barcelona" par 94 miljoniem iegādājas skandalozo Suaresu

© Scanpix/AP

Spānijas futbola grands "Barcelona" apstiprinājis ilgu laiku cirkulējušās baumas par Urugvajas izlases uzbrucēja Luisa Suaresa iegādi no Anglijas "Liverpool". Darījuma summa tiek lēsta apmēram 94 miljonu eiro apmērā.

Luiss Svaress traumas dēļ nepaspēja sagatavoties Pasaules kausa pirmajai spēlei, taču bija laukumā otrajā un visai pasaulei atgādināja par savu vērtību. Viņš guva divus vārtus un nokārtoja Anglijas izgāšanos. Nākamajā spēlē Urugvaja pieveica arī itāliešus, taču Svaress atgādināja par savu negatīvo īpašību. Trešo reizi savā karjerā viņš spēles laikā iekoda pretiniekam, un FIFA šādu izgājienu novērtēja bargi, uz četriem mēnešiem diskvalificējot Svaresu no jebkāda veida futbola aktivitātēm.

Šī diskvalifikācija gan nav kavējusi Spānijas "Barcelona" iegādāties Svaresu par apmēram 94 miljoniem eiro. Oficiālu darījuma summa gan netiek nosaukta, taču britu mediji lēš, ka Svaress tādējādi kļuvis par trešo visu laiku dārgāko futbolistu, atpaliekot tikai no Gareta Beila, kurš pagājušajā sezonā par apmēram 100 miljoniem eiro nonāca Madrides "Real" rīcībā, un Krištianu Ronaldu (arī uz "Real").

Suaress komandai pievienosies nākamajā nedēļā, kad izies medicīniskās pārbaudes un parakstīs līgumu uz nākamajām piecām sezonām. Iekļaušanās komandas sastāvā gan būs apgrūtināta FIFA diskvalifikācijas dēļ, jo viņam noliegts arī trenēties kopā ar komandu.

"Barcelona" pavasarī tiks sodīta ar transfēru aizliegumu uz diviem gadiem, taču iesniegtā apelācija ļāva tai līdz galīgā lēmuma pieņemšanai darboties fubtolistu tirgū un piesaistīt vārtsargus Marku Andrē ter Štēgenu un Klaudio Bravo, savukārt uz angļu klubiem tika pārdoti Aleksis Sančess un Sesks Fabregass - Sančess uz "Arsenal", bet Fabregass uz "Chelsea". 

Iepriekš Suaress bija pārstāvjis Amsterdamas "Ajax", kuras sastāvā trijās ar pusi sezonās guva 81 vārtus, un "Liverpool", kurai pagājušajā sezonā 33 Premjerlīgas spēlēs palīdzēja ar 31 vārtiem. Savukārt izlases rindās Svaresa rēķinā 40 vārti 78 spēlēs.