Latvijas tenisiste Ostapenko iekļūst Vimbldonas finālā

© Sportacentrs.com

Gūstot kārtējo graujošo uzvaru, Aļona Ostapenko šodien iekļuva Vimbldonas junioru turnīra finālā. 17 gadus vecā Latvijas tenisiste pusfinālā ar 6:1, 6:2 sagrāva divus gadus jaunāko čehieti Marketu Vondroušovu.

Junioru ranga 24. vietā esošā Ostapenko maču pret 12 vietas augstāk esošo Vondroušovu (viņai augstāka vieta, jo biežāk spēlē junioru turnīros) sāka ar trim kļūdām, ieskaitot divām dubultkļūdām, kā rezultātā mača ievadā tika zaudēta serve. Ostapenko atbildēja ļoti iespaidīgi, uzvarot 10(!) geimus pēc kārtas.

Latvijas tenisiste labāk un precīzāk spēlēja uzbrukumā, čehieti bieži apspēlējot ar "bekhendu" un dažreiz veiksmīgi liekot lietā arī saīsinātos sitienus. Ostapenko lieliski izmantoja iespējas pie pretinieces otrās serves, kā arī bieži sagaidīja čehietes kļūdas.

Vondroušovai pēc cerīgā sākuma nākamo geimu izdevās iegūt tikai tad, kad Ostapenko bija vadībā ar 6:1, 4:0. Tobrīd Aļonas spēlē iezagās nelielas neprecizitātes, kā rezultātā Vondroušovai radās neliels cerību stariņš, uzvarot divos geimos pēc kārtas. Ostapenko ātri saņēmās un ieguva vēl vienu breiku, pietuvojoties uzvarai – 6:1, 5:2.

Tobrīd mačs uz pusstundu tika pārtraukts lietus dēļ. Cīņai atsākoties, Aļonai servēja par uzvaru mačā. Ar tīkla palīdzību atspēlējot breikbumbu, punktu izdevās pielikt jau pirmajā geimā pēc lietus pauzes – 6:1, 6:2.

Ostapenko šodien pirmo reizi iekļuva junioru "Grand Slam" finālā. Līdz Vimbldonai viņai labākais rezultāts bija ceturtdaļfināls, tik tālu divreiz tiekot "Australian Open" (2013, 2014). Ostapenko pretiniece finālā būs slovākiete Kristina Šmiedlova (16, #10) vai Rumānijas tenisiste Elena Gabriela Ruse (16, #54). Aļonai pret abām ir pozitīva savstarpējo spēļu bilance: 1-0.

Ostapenko šodien guva 11. uzvaru pēc kārtas uz zāliena seguma, kas viņai ir sezonas garākā uzvaru sēriju. Pagājušajā nedēļā Londonā notikušajā "Junior International Roehampton" par čempioni kļuvusī Ostapenko 11 uzvarētajos mačos zaudējusi tikai vienu setu. Ostapenko garākā uzvaru sērija junioru turnīros ir 14 nezaudēti mači pēc kārtas. Šī sērija viņai izdevās 2011. gada vasarā māla seguma turnīros Itālijā un Francijā.

Svarīgākais