FIFA aizliedz Suaresam arī trenēties

© Scanpix/AP

Urugvajas Futbola federācija iesniegusi apelāciju par Luisa Suaresa diskvalifikāciju, apstiprina Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA). Tāpat konkretizēts, ka diskvalifikācijas laikā sodītais spēlētājs tomēr nedrīkst trenēties arī kopā ar klubu vai izlasi.

 Spēlētājam nav liegts veikt medicīnisko pārbaudi, kas nepieciešama iespējamai pārejai uz citu klubu.

"Lieta joprojām ir procesā, jo iesniegta apelācija," informē FIFA disciplinārās komitejas vadītājs Klaudio Sulsers, kurš sākotnēji teica, ka "mēs nevēlamies ierobežot spēlētāja tiesības trenēties, jo tas būtu nesamērīgi", tomēr šodien pasaules futbola vadība norāda, ka Luiss Suaress tomēr nedrīkst trenēties kopā ar klubu vai izlasi. Spēlētājam gan ir arī tiesības veikt medicīnisko pārbaudi - diskvalifikācija neietekmē tiesības uz transfēru. Kā zināms, parādījusies informācija, ka "Liverpool" kluba uzbrukuma līderi savās rindās gribētu redzēt "Barcelona".

Kā jau ziņots, Pasaules kausa 24. jūnija mačā Urugvajas izlases superzvaigzne iekoda plecā Itālijas vienības aizsargam Džordžo Kjelīni. Izmeklējot incidentu, FIFA noteica sodu - deviņu izlases spēļu diskvalifikāciju un četru mēnešu futbola aizliegumu kopumā. Notikums izraisīja lielu ažiotāžu, vieni atzina, ka sods ir adekvāts, bet citi to uzskatīja par nesamērīgu. Sākotnēji uzbrucējs noliedza savu vainu, bet vēlāk atzinās un atvainojās.