Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Cīņa par pusfinālu: Francija pret Vāciju un Brazīlija pret Kolumbiju

© scanpix

Ar divām spēlēm šovakar startēs Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfināli. Pirmajā spēlē Eiropas grandu duelī Francija spēkosies ar Vāciju, bet vēlāk turnīra saimniece Brazīlija sacentīsies ar Kolumbiju.

Vācijas futbolistiem pēc ļoti pārliecinošā turnīra sākuma (4:0 pret Portugāli) vairs tik labi neveicās, tiesa, vācieši saviem pretiniekiem nezaudēja. Grupu turnīrā Vācija pārliecinošajai uzvarai pār portugāļiem pievienoja rezultatīvu neizšķirtu ar Ganu (2:2) un minimālu uzvaru pār ASV (1:0), bet astotdaļfinālā tikai papildlaikā tika galā ar Alžīriju (2:1).

Tikmēr Francija, kuras galvenais treneris Didjē Dešāns pirms turnīra vairākkārt atgādināja par savas komandas vājajām izredzēm, grupu turnīra pirmajās divās spēlēs izcīnīja ļoti pārliecinošas uzvaras pār Hondurasu (3:0) un Šveici (5:2), pēc tam pievienojot arī neizšķirtu ar Ekvadoru (0:0). Astotdaļfinālā Francijai ilgu laiku veiksmīgi pretojās Nigērija, tomēr beigās eiropieši tika pie kārotās uzvaras (2:0).

Vāciešiem ierindā atgriezīsies aizsargs Matss Hummelss, taču savainojuma dēļ turnīrs ir noslēdzies citam aizsardzības spēlētājam Škodranam Mustafi. Iespējams, ka sākumsastāvā atradīsies vieta Andrē Širlem, kurš veiksmīgi devās uz maiņu mačā pret Alžīriju, gūstot arī vienus vārtus. Uzbrukuma smailē joprojām būs Tomass Millers, kurš šajā turnīrā ir guvis četrus vārtus.

Francijas izlases rīcībā tikmēr atkal būs aizsargs Mamadū Sako, tomēr viņa vieta pamatsastāvā nav garantēta – Sako aizvietotājs pret Nigēriju Lorāns Koscelnijs aizvadīja diezgan pārliecinošu spēli. Tāpat iespējama arī iepriekš pārrunātā rotācija uzbrukumā, Olivjē Žirū vietā laukumā ejot Antuānam Grīzmanam.

Turnīra saimniece un viena no galvenajām pretendentēm uz uzvaru visā čempionātā Brazīlija grupu turnīru sāka ar uzvaru pār Horvātiju (3:1). Nākamajā mačā mājinieki nespēja uzlauzt Meksikas aizsardzību (0:0), bet grupas pēdējā cīņā ar 4:1 sakāva Kamerūnu. Astotdaļfinālā Brazīlija tikai pēcspēles sitienu sērijā uzveica Čīli (1:1, p.s.3:2).

Tikmēr Kolumbija ir viena no divām izlasēm, kas visas spēles noslēgusi ar uzvarām pamatlaikā. Grupu turnīrā dienvidamerikāņi pārspēja grieķus (3:0), Kotdivuāru (2:1) un Japānu (4:1), bet astotdaļfinālā principālā spēlē uzvarēja Urugvaju (2:0).

Varenajam Kolumbijas uzbrukumam ar turnīra rezultatīvāko spēlētāju Hamesu Rodrigesu (pieci vārti) priekšgalā Brazīlijai šovakar nāksies pretoties bez balsta pussarga Luiza Gustavu palīdzības (diskvalifikācija). Viņa vietā, visticamāk, stāsies Paulinju. Brazīliešu uzbrukuma līderim Neimāram (četri vārti) pēc Čīles mača tika konstatētas veselības problēmas, tomēr Dienvidamerikas izlašu duelim viņš, visticamāk, būs gatavs. Vienu no pēdējiem treniņiem priekšlaicīgi pameta aizsargs Marselu, taču arī viņš būs gatavs spēlēt.

Kolumbijai tikmēr nav gaidāmas izmaiņas, salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli. Veselības problēmas ir aizsargam Mario Jepesam, kurš gan piedalījās mačā ar Urugvaju, bet vieta pamatsastāvā joprojām atradīsies uzbrucējam Džeksonam Martinesam. "Porto" futbolists turnīru sāka uz rezervistu soliņa, tomēr pamazām izcīnīja sev vietu starta vienpadsmitniekā, gūstot arī divus vārtus.