Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Kamerūna izmeklēs baumas par PK spēļu sarunāšanu

© scanpix

Kamerūnas Futbola federācija savā mājaslapā paziņoja, ka tā ir instruējusi Ētikas komiteju sīkāk izmeklēt masu medijos parādījušās baumas par to, ka Kamerūnas izlases spēles Pasaules kausa izcīņā varētu būt sarunātas. Īpaša aizdomu ēna esot pār Kamerūnas zaudējumu Horvātijai (0:4) grupu turnīra otrajā kārtā.

"Nesenie apgalvojumi par krāpšanu trijās 2014. gada Pasaules kausa izcīņas spēlēs, jo īpaši mačā Kamerūna – Horvātija, kā arī "septiņu slikto ābolu eksistence [izlasē]" neatspoguļo tās vērtības un principus, kurus saskaņā ar FIFA Uzvedības kodeksu un mūsu nācijas ētiku veicina mūsu administrācija," teikts federācijas oficiālajā paziņojumā.

"Vēlamies sabiedrību informēt, ka, lai arī FIFA ar mums vēl nav sazinājusies šīs lietas sakarā, mūsu administrācija jau ir norādījusi tās Ētikas komitejai sīkāk izmeklēt šīs apsūdzības," paziņojumā turpināts. "Esam stingri apņēmušies izmantot visus nepieciešamos līdzekļus, lai pēc iespējas īsākā laikā atrisinātu šo graujošo jautājumu."

"Tajā pašā laikā likumīgi prasām, lai jebkāda saistītā informācija, ja vien tā iepriekš nav paziņota no mūsu federācijas un/vai tās Ētikas komitejas puses, tiktu uzskatīta vienīgi par pieņēmumu," vēsta federācijas mājaslapa. "Vēlamies atgādināt, ka piecdesmit piecu (55) gadu eksistences laikā FECAFOOT [Kamerūnas Futbola federācija] nekad nav tikusi sodīta, iesaistījusies vai pat tikai saistīta ar spēļu sarunāšanu vai jebkāda veida krāpšanu."

Kamerūnas Futbola federācijas paziņojums acīmredzot ir atbilde nesenajai vācu žurnāla Der Spiegel publikācijai, kurā tika apgalvots, ka bēdīgi slavenais Vilsons Radžs Perumals vairākas stundas pirms Horvātijas un Kamerūnas mača sākuma sociālo tīklu vietnē Facebook informējis redakciju par to, ka spēle ir sarunāta. Vairākkārt par spēļu sarunāšanu notiesātais Perumals apgalvoja, ka Kamerūna zaudēs ar 0:4 un ka pirmajā puslaikā tā nopelnīs sarkano kartīti. Perumals, kurš par savām gaitām spēļu sarunāšanā ir sarakstījis grāmatu, uzskata, ka sarunātas bija visas trīs kamerūniešu spēles grupu turnīrā un ka iznākuma ietekmēšanā bija iesaistīti septiņi spēlētāji.