Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Alžīrija atspēlējas pret Krieviju un pirmoreiz iekļūst 1/8 finālā

© scanpix

Pirmo reizi četru Pasaules kausa finālturnīru laikā no grupas izkļuvusi Alžīrija, kas izšķirošajā spēlē atspēlējās pret Krieviju (1:1) un nodrošināja otro vietu grupā. Krieviju sestajā minūtē vadībā izvirzīja Aleksandrs Kokorins, bet 60. minūtē alžīriešus astotdaļfinālā ieveda Ismaels Slimani. Astotdaļfinālā Alžīrija tiksies ar G grupas uzvarētāju Vāciju.

Abu komandu pamatsastāvos salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli bija pa vienai izmaiņai. Alžīrijai aizsardzības centrā devās Esaids Belkalems, kurš aizstāja Madžīdu Bugerru, savukārt Krievijai Maksima Kanuņņikova vietā pirmoreiz finālturnīrā starta sastāvā izgāja Aleksandrs Keržakovs. Sastāvā bija arī labās malas aizsargs Aleksejs Kozlovs, par kuru daudzi mediji rakstīja, ka viņam varētu nākties izlaist spēli.

Krievijai, lai turpinātu cerēt uz izkļūšanu no grupas, derēja tikai uzvara, un Fabio Kapello padotie jau sestajā minūtē atklāja rezultātu. Kamēr ārpus laukuma tika sniegta palīdzība Alžīrijas izlases līderim Sofianam Feguli, tieši pa viņa flangu krievi izveidoja uzbrukumu, un Aleksandrs Kokorins ar galvu teicami noslēdza Dmitrija Kombarova centrējumu (1:0).

Pēc ielaistajiem vārtiem Alžīrija ieguva kontroli pār bumbu, bet ne uz ilgu laiku, un 26. minūtē bīstami no distances sita Oļegs Šatovs. Alžīrijai atkal izdevās uz neilgu periodu iegūt iniciatīvu, un 29. minūtē afrikāņiem radās arī pirmā reālā iespēja. Pēc stūra sitiena ar galvu zem vārtu pārliktņa sita Islams Slimani, un krievus glāba Igors Akinfejevs. Tiesnešu brigāde gan tik un tā jau bija fiksējusi pārkāpumu cīņā par vietu soda laukumā. Puslaika izskaņā Slimani tika pie vēl vienas iespējas pēc stūra sitiena, bet šoreiz viņš ar galvu sita tieši rokās Akinfejevam.

Arī otrā puslaika pašā sākumā Krievijai bija teicama izdevība. Jau otrajā minūtē pēc pārtraukuma labu sieniņu izspēlēja Aleksandrs Samedovs un Kokorins, bet laicīgi vārtus pameta Raiss Mboli un piespieda Samedovu raidīt bumbu viņam vēderā. Alžīrijai joprojām bīstamākie momenti radās pēc standartsituācijām. Ja vienā epizodē atkal tika fiksēts pārkāpums cīņā par bumbu, tad 60. minūtē gan Tuksneša lapsas panāca izlīdzinājumu.

Pie laukuma sānu līnijas bumbu pazaudēja Kozlovs, kurš tikai ar rokām apturēja pretinieku no ielaušanās soda laukumā, bet pēc tam sekojošajā standartsituācijā Akinfejevs neaizsniedzās līdz Jasina Brahimi centrējumama un Slimani beidzot guva vārtus, kas viņam bija otrie šajā finālturnīrā - 1:1! Krievija centās atspēlēties, Kapello izdarīja abas atlikušās spēlētāju maiņas, tomēr Alžīrija teicami aizsargājās un noturēja sev derīgo neizšķirtu - 1:1, un Alžīrija ar četriem punktiem ieguva otro vietu grupā.

Alžīrija – Krievija 1:1 (0:1)

Vārtu: Slimani 60' - Kokorins 6'

Brīdinājumi: Mesbā, Gilass, Kadamuro - Kombarovs, Kozlovs

Alžīŗija: Mboli, Mesbā, Hališs, Belkalems, Mandi, Medžani, Brahimi (Jebda 71'), Feguli, Džabū (Gilass 77'), Bentalebs, Slimani (Sudani 90'+1)

Krievija: Akinfejevs, Berezuckis, Ignaševičs, Kozlovs, Kombarovs, Samedovs, Faizuļins, Glušakovs (Deņisovs 46'), Šatovs (Dzagojevs 67'), Keržakovs (Kanuņņikovs 81'), Kokorins

Galvenais tiesnesis: Džinejts Čakirs (Turcija)