Latvijas dāmām pēdējā spēle pret Itāliju

© f64

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība trešdien, 25. jūnijā, plkst. 19:30 izbraukumā Raguzā spēlēs pret Itālijas izlasi. Panākuma gadījumā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs tiks pabeigts ar sešām uzvarām sešās spēlēs. Tiešraide Rai Sport 2.

Uzvara pār igaunietēm Latvijai nodrošināja pirmo vietu C grupā un braucienu uz sesto Eiropas finālturnīru pēc kārtas. Trešdien gaida cits izaicinājums – iespēja pirmo reizi pabeigt kvalifikācijas turnīru bez zaudējumiem. Pirms pēdējās kārtas ar nevainojamu bilanci var lepoties Polija, Ukraina un Latvija (visām 5-0), savukārt Horvātija kampaņu jau beigusi ar 4-0.

Dienu pirms kvalifikācijas turnīra beigām ceļazīmes uz finālturnīru ir nodrošinājušas piecas komandas. Neskaitot perfekto četrinieku, ceļojuma plānus 2015. gada vasarai kaļ Zviedrija. Skandināvietes trešdien var noslīdēt uz otro vietu E grupā, taču bilance 3-1 padara Zviedriju neaizsniedzamu F grupas otrajai labākajai komandai (Izraēla uzvaras gadījumā var finišēt ar 2-2). Tādējādi pēdējā dienā tiks sadalīti pēdējie seši braucieni.

Sicīlijā nekāda pastaiga sarkanbaltsarkanās negaida. Mājiniecei Itālijai uzvaru vajag kā ēst, jo neveiksmes gadījumā nāksies cerēt uz labvēlīgiem rezultātiem Bulgārijā (vajadzīga mājinieču uzvara pār Izraēlu) un Portugālē (nepieciešams mājinieču zaudējums pret Igauniju). Skaidrs, ka pirmās Eiropas čempiones itālietes vēlas aizbraukt uz finālturnīru un darīs visu, lai to panāktu.

“Squadra Azzura” pozīcijas būtu drošākas, ja komanda pirmajā aplī nebūtu piedzīvojusi neveiksmi Portugālē. Tas nozīmē, ka Itālijas un Igaunijas zaudējumu gadījumā Roberto Rikīni komanda finišēs ar bilanci 1-3 (salīdzinot otro vietu īpašnieču rezultātus sešās grupās, netiek ņemti vērā rezultāti pret komandām, kuras palikušas ceturtajā vietā).

Līgo vakars lielas pārmaiņas komandas grafikā neieviesa. Pirmdien spēlētājām bija brīvdiena, bet otrdien gaidīja agra celšanās un tāls ceļojums uz vienu no tālakajiem Eiropas dienvidu punktiem. Diviem lidojumiem līdz Katānijas lidostai sekoja 100 kilometrus garš pārbrauciens ar autobusu.

Sicīlijas dienvidos esošā Raguza ģeogrāfiski atrodas uz vienas paralēles ar Āfrikas pilsētām Tunisu un Alžīru. Vietējā komanda šosezon izcīnīja otro vietu Itālijas čempionātā un nacionālā federācija pilsētai balvā piešķīra iespēju uzņemt valstsvienības spēles pret Portugāli un Latviju. “PalaMinardi” zālē nav pārāk karsti, toties tās tribīnēs par karstu uzņemšanu var parūpēties 3500 līdzjutēji.

Dienvidu izbraukumā devās 13 spēlētājas – 12 basketbolistes, kuras Rīgā sacentās pret Igauniju un Kristīne Silarāja. Divpadsmitnieks tiks nosaukts pēc rīta treniņa. Mājās šoreiz palika Zane Tamane, Zane Jākobsone, Ieva Veinberga un Dita Liepkalne, taču jāatzīmē, ka kvalifikācijas turnīra gaitā laukumā tika visas spēlētājas.

Svarīgākais