Gulbis pret Stahovski par vietu 3.kārtā

© scanpix

Šodien Vimbldonas “Grand Slam” tenisa turnīrā sāksies 2.kārtas izspēle. Kā pirmie 12.kortā dosies latvietis Ernests Gulbis un ukrainis Sergijs Stahovskis. Abiem tā būs sestā savstarpējā cīņa, bet pirmā uz zāliena seguma. Maču video tiešraidē varēs vērot dažādos interneta resursos.

Kamēr Latvijā divas dienas svinētas Līgo un Jāņu dienas, tikmēr Vimbldonā visai raiti aizvadītas pirmās divas spēļu dienas. No visām pirmās kārtas spēlēm palikušas neizspēlētas vien divas divas no dāmu turnīra, kamēr vīriem zināmi visi 64 otrās kārtas dalībnieki. Viņu vidū arī latvietis Ernests Gulbis, kurš trīs setos apspēlēja igauni Jirgenu Zopu – 7:6(7), 7:5, 7:6(10).

Uzvara pār Zopu Ernestam bija pirmā ranga desmitnieka spēlētāja godā. Šajā cīņā viņš ieservēja 22 eisus, taču pieļāva 8 dubultkļūdas. Abi Baltijas tenisisti viens otram nedeva daudz breikbumbu, taču perfekti realizēja savas iespējas (Gulbim 2/2, Zopam 1/1). Ar šo panākumu Ernests līdzsvaroja uzvaru un zaudējumu bilanci Vimbldonā – tagad tā ir 7-7. Šodien jācenšas tā padarīt pozitīva.

Latvieša pretinieks būs 28 gadus vecais ukrainis Sergihs Stahovskis. Rangā viņš atrodas 80 vietas zemāk nekā Ernests, taču uz zāliena spēlē labi. To aplieca 1.kārtas uzvara pār argentīnieti Karlosu Berloku (43.) – 6:3, 6:3, 6:3. Tāpat kā Gulbis arī viņš savu servi zaudēja tikai vienu reizi, bet kortā pavadīja par stundu mazāk.

Stahovskis ir viens no retajiem tenisistiem, kurš šobrīd vēl aktīvi piekopj “serve&volley” taktiku. Šī taktika īpaši piemērota ir zāliena segumam. Stahovska kontā ir arī viens tituls uz šī seguma, kas izcīnīts 2010.gadā Nīderlandē. Ukraiņa spožākā uzvara bija pērn tieši Vimbldonā, kad 2.kārtā viņš uzveica šveicieti Rodžeru Federeru – 6:7(5), 7:6(5), 7:5, 7:6(5). Tā arī bijusi vienīgā pār TOP 10 spēlētājiem (pārējos 22 mačos zaudējumi). Jāpiemin, ka pēc uzvaras pār Federeru, Stahovskis 3.kārtā četros setos zaudēja Jirgenam Melceram, bet pēc tam zaudēja vēl četras spēles pēc kārtas pret rangā zemāk esošiem tenisistiem.

Gulbim pret Ukrainas sportistu ir pozitīva savstarpējo spēļu bilance – uzvarēti četri no pieciem mačiem. Vienīgā neveiksme bijusi 2011.gadā Dubaijā, kad zaudēts trijos setos, bet pārliecinošāko panākumu Ernests guva 2012.gadā Liepājā Deivisa kausa izcīņā, kad pretiniekam tika zaudēti tikai četri geimi.

Gulbim pret “serve&volley” speciālistiem līdz šim veicies pietiekami labi. 4-1 pret Stahovski, 4-0 pret Radeku Štepaneku, 2-0 pret Nikolā Maū, vienīgi pret Mikelu Lodrā 2-3. Ernests labi spēlē serves uzņemšanā, prot izpildīt gan apvedošos sitienus, gan “uzmest svecīti”. Ja pašam ar servēšanu sekmēsies labi, tad jāpiekrīt bukmeikeriem – Gulbis ir mača favorīts. Vai to izdosies apliecināt arī mačā? To redzēsim no 13:30.

Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Turnīra galvenais pārraidītājs ir BBC. No zināmākajiem kanāliem var minēt arī ESPN un Tennis Channel. Stabilas interneta tiešraides nodrošina Unibet TV. Bezmaksas strīmus var meklēt šeit vai šeit.

Svarīgākais