Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Šovakar izšķirošas spēles Pasaules kausā

© scanpix

Pasaules kausa izcīņā sāksies grupu turnīra pēdējā kārta. Vispirms plkst. 19:00 pēc Latvijas laika norisināsies spēles B grupā, kurā jau ir zināmas abas astotdaļfinālistes – Nīderlande un Čīle savstarpējā duelī sadalīs pirmo vietu un potenciālo iespēju izvairīties no mājinieces Brazīlijas. Pašai Brazīlijai gan vēl jāsper pēdējais solis pretī izslēgšanas spēlēm – cīņas A grupā norisināsies plkst. 23:00.

A grupa

Ja vien Meksika pārliecinoši nepārspēs Horvātiju, Brazīlijai ar uzvaru pret pastarīti Kamerūnu vajadzētu pietikt pirmajai vietai, savukārt izkļūšanai no grupas tai noteikti pietiks arī ar neizšķirtu. Iepriekšējā mačā pamatsastāvā veselības problēmu dēļ neizgāja Halks, taču tagad viņam viss esot kārtībā un nesenajā treniņā Brazīlijas izlases galvenais treneris Luizs Felipe Skolari iemēģināja tādu pašu sākumsastāvu kā pirmajā mačā.

Kamerūnai šovakar no tabulas viedokļa vairs neko nevajadzēs, taču tās galvenais treneris Folkers Finke noliedza, ka komanda "plāno" padoties: "Nedrīkstam Pasaules kausu pamest, radot iespaidu, ka Kamerūna atbilst tam līmenim, kādu parādījām pret Meksiku (0:1) un Horvātiju (0:4). Tā ir mūsu motivācija parādīt, ka varam izdarīt vairāk. Neieradāmies kā favorīti, taču, tāpat kā citas komandas, arī mēs sapņojām par labu Pasaules kausu. Sapņošana ir viena no futbola sastāvdaļām." Kamerūnai nevarēs palīdzēt diskvalificētais Aleksandrs Songs, bet Samuels Eto'o, visticamāk, varēs nākt tikai uz maiņu.

Toties Meksikas un Horvātijas spēlē gan maksimāli motivētas būs abas komandas – lai nevajadzētu cerētu uz brīnumu Brazīlijas mačā, horvātiem derēs tikai uzvara, savukārt Meksikai ar neizšķirtu būs gana, lai nodrošinātu vismaz otro vietu grupā. Meksikas galvenais treneris Migels Errera gan sola cīņu tikai un vienīgi par uzvaru: "Nedomāsim par neizšķirtu, mūsu mērķis ir uzvarēt. Ja domāsim par neizšķirtu, tad, visdrīzāk, zaudēsim. Ja nospēlēsim neizšķirti – lieliski, jo būsim tikuši tālāk, taču mūsu mērķis ir uzvara."

"Kopš par galveno treneri kļuva Migels Errera, Meksika ir spēlējusi ļoti labi, bet mēs zinām uzvaras formulu. Tiesa, es to pagaidām neatklāšu," teica Horvātijas galvenais treneris Niko Kovačs. "Giljermo Očoja ir lielisks vārtsargs, bet mums ir labi uzbrucēji, kuri viņam būs liels drauds. Ja kādai vajadzētu trīcēt ceļgaliem, tā ir Meksika." Ne vienai, ne otrai izlasei nav būtisku zaudējumu sastāvā.

B grupa

Savukārt B grupā viss ir daudz vienkāršāk - Austrālija un Spānija cīnīsies par prestižu un trešo vietu grupā, bet Nīderlande un Čīle aci pret aci noskaidros grupas uzvarētājus. Pateicoties labākai vārtu starpībai, neizšķirts derēs Nīderlandei, taču Luisa van Gāla vadītajā komandā ir vairākas nopietnas sastāva problēmas. Pirmā un pati galvenā – sakrāto brīdinājumu dēļ šāvakara mačs būs jāizlaiž Robinam van Pērsijam, kurš pirmajās spēlēs guva trīs vārtus.

Atkarībā no iecerētā izvietojuma van Pērsija vietā varētu spēlēt Klāss Jans Huntelārs vai arī, piemēram, Memfiss Depajs, kurš ļoti labi izgāja uz maiņu pret Austrāliju (3:2), izdarot rezultatīvu piespēli un gūstot uzvaras vārtus. Depajs pēc pirmā puslaika nomainīja savainoto centra aizsargu Brunu Martinšu Indi, kura iziešana laukumā ir zem jautājuma zīmes. Savukārt čīliešiem nelielas veselības problēmas ir Arturo Vidalam un Čarlesam Arangisam, kuriem turklāt ir pa vienam brīdinājumam, un nav izslēgts, ka viņi varētu tikt nedaudz pietauptīti izslēgšanas cīņām.