Kolumbija notur grūtu uzvaru un pietuvojas 1/8 finālam

© Scanpix/AP

Pasaules kausa C grupas mačā tikās abas grupas līderes Kolumbija un Kotdivuāra. Pirmais puslaikā neviena no komandām nevarēja lepoties ar daudz vārtu gūšanas iespējām, savukārt otrais bija tieši pretējs.

 Kolumbija izvirzījās vadībā ar 2:0, taču Kotdivuāra vienus vārtus ātri atspēlēja un mača beigās pamatīgi spieda. Kolumbieši gan noturēja 2:1, izcīnīja savu otro uzvaru un ir nonākusi ļoti tuvu 1/8 finālam.

Pirms spēles

Kolumbija turnīru uzsāka ar 3:0 pret grieķiem – uzvara bija pelnīta, bet trīs vārtu starpība, iespējams, bija nedaudz par lielu. Savukārt Kotdivuāra ar 2:1 pieveica Japānu, otrajā puslaikā atspēlējoties no vienu vārtu deficīta. Abi vārti tika gūti īsi pēc Didjē Drogbā uznākšanas laukumā, un pieredzējušais uzbrucējs arī šoreiz mača sākumā bija uz soliņa. Jebkuras komandas uzvara šajā mačā to ievērojami būtu pietuvojusi 1/8 finālam.

Gutjeress iznieko iespēju, pēc puslaika loģisks 0:0

Pirmais puslaiks pagāja uzbrukumos gan pie vieniem, gan otriem vārtiem. Bumba bieži īsā laikā ceļoja no vienas laukuma puses uz otru, taču tiešām labu vārtu gūšanas momentu bija ļoti maz, lai neteiktu, ka tāds bija tikai viens – pretuzbrukumā 28. minūtē pēc Hamesa Rodrigesa piespēles no malas viens vārtu priekšā palika Gutjeress, taču ļoti neveiksmīgi apstrādāja bumbu un to pazaudēja.

Kolumbija biežāk veidoja pretuzbrukumus, savukārt Kotdivuārai vairākas reizes izdevās iespiest pretinieku tā laukuma pusē, kas jo īpaši izteikti bija pirmā puslaika sākumā un beigās. Kotdivuārai vairākas reizes no labām pozīcijām centās apdraudēt Ospinas vārtus, taču pārsvarā bumba tika bloķēta. 0:0 pēc 45 minūtēm bija visai loģisks rezultāts.

Aizraujošā otrajā puslaikā uzvara tiek Kolumbijai

Otrā puslaika sākumā vairākas labas iespējas bija Kotdivuārai – vispirms soda sitienu no labas pozīcijas neizmantoja Jaja Turē, vēlāk pēc viņa lieliskas piespēles bumbu vārtu priekšā neaizsniedza Bonī, tāpat Kotdivuāra arī nespēja izmanto pretinieka rupju kļūdu savā soda laukumā. Kolumbieši atbildēja ar sitienu pa stabu, bet 64. minūtē izvirzījās vadībā – pēc Kvardado stūra sitiena spēcīgi ar galvu uzsita Rodrigess, un vārtsargs Barī, lai arī bumbu skāra, to nespēja atvairīt.

Kotdivuāra centās atspēlēties, taču pati sagādāja otro bumbu savos vārtos, kļūdos savā laukuma pusē. Gutjeress pietuvojās vārtiem un piespēlēja uz maiņu iznākušajam Kvintero, kurš bija palicis viens pret Barī un iespēju izmantoja – 2:0. Tikai trīs minūtes vēlāk otrā laukuma pusē lieliski nospēlēja Žervinjo, laukuma malā tiekot galā ar aizsargu un tad trāpot tuvajā stūrī un atkal samazinot starpību.

Galotnē Kotdivuāra pamatīgi spiediena un bieži radīja bīstamas situācijas pie Kolumbijas vārtiem (Kvintero ar ļoti tālu sitienu gandrīz panāca 3:1, taču Barī paspēja atgriezties vārtos), taču tā arī nespēja izvilkt neizšķirtu. Kolumbijai otrā uzvara, un izlase ir ļoti tuvu 1/8 finālam.

Statistika Col Civ

Bumbas kontrole 45% 55%

Sitieni (rāmī) 11 (8) 15 (11)

Stūra sitieni 5 5

Pārkāpumi 11 14

Aizmugures 3 2

Kolumbija – Kotdivuāra 2:1 (0:0)

Vārti: Rodrigess 64'; Kvintero 70' – Žervinjo 73'

Brīdinājumi: Zokora 55'; Tiotē 90'

Kolumbija: Ospina, Jepess, Armero (Ariass 72'), Sapata, Rodrigess, Agilars (Mehija 79'), Sunjiga, Kvadrada, Sančess, Gutjeress, Ivarbo (Kvintero 53')

Kotdivuāra: Barī, Boka, Bambā, Zokorā, Orjē, Dī (Bolī 73'), Tiotē, J. Turē, Žervinjo, Bonī (Drogbā 60'), Gradels (Kalū 67')

Galvenais tiesnesis: Hovards Vebs (Anglija)

C grupa

Turnīra tabula

V Komanda S U N Z Vārti P

1. Kolumbija 2 2 0 0 5:1 6

2. Kotdivuāra 2 1 0 1 3:3 3

3. Japāna 1 0 0 1 1:2 0

4. Grieķija 1 0 0 1 0:3 0

C grupas spēļu kalendārs

Datums Pilsēta Spēle Laiks (LV)

14.06. Belu Orizonti Kolumbija-Grieķija 3:0

15.06. Resifi Kotdivuāra-Japāna 2:1

19.06. Brazilja Kolumbija-Kotdivuāra 2:1

20.06. Natala Japāna-Grieķija 01:00

24.06. Kujaba Japāna-Kolumbija 23:00

24.06. Fortalesa Grieķija-Kotdivuāra 23:00