Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Cīņa par 1/8 finālu - Anglijai un Urugvajai vairs nav atkāpšanās ceļa

© scanpix

Pasaules kausa izcīņas D grupā ļoti svarīga spēle notiks starp Angliju un Urugvaju, kuras pirmajā kārtā zaudēja attiecīgi Itālijai (1:2) un Kostarikai (1:3). Ja abas vienības vēlas savu likteni izšķirt pašas, nevis visu atstāt konkurentu rokās, šovakar ne viena, ne otra zaudēt vairs nedrīkstēs atļauties. Mača sākums Sanpaulu plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

2010. gada Pasaules kausa pusfināliste un 2011. gada "Copa America" ieguvēja Urugvaja 24. minūtē izvirzījās vadībā, taču otrajā puslaikā ielaida trīs vārtus un piedzīvoja šokējošu neveiksmi pret Kostariku (1:3). Urugvaja pārtrauca sešu spēļu sēriju bez zaudējumiem (četras uzvaras un divi neizšķirti), un par urugvajiešu sākumu pārsteigts bija arī angļu kapteinis Stīvens Džerards: "Biju tiešām šokēts – gaidīju, ka Urugvaja uzvarēs."

"Viņiem ir ļoti laba priekšējā līnija, bet sestdien redzējām, ka viņi noteikti ir uzvarami. Ja uzbruksim tāpat kā pret Itāliju, Urugvajai radīsim lielas, lielas problēmas," Džerards turpināja. Džerardam un Danielam Staridžam pēc zaudējuma Itālijai ir nelieli savainojumi, taču abi varēs doties laukumā. Vienīgais angļu zaudējums ir aizsargs Alekss Oksleids-Čemberleins, kurš izlaida pirmo spēli un nesen atgriezās treniņos, tomēr vēl nav gatavs spēlēt.

Paredzams, ka Rojs Hodžsons nemainīs pamatsastāvu, taču milzīgu kritiku par sniegumu pirmajā spēlē izpelnījās Veins Rūnijs. Frenks Lampards gan aizstāvēja komandas biedru: "Ja neskatītos uz Veina vārdu, bet gan viņa sniegumu, darba apjomu un piespēli, kuru atdeva vārtu guvumā, tad cilvēki varētu domāt citādi." Zaudējums pret Itāliju bija jau trešā spēle pēc kārtas, kurā Anglija nespēja uzvarēt – vēl arī neizšķirti pārbaudes spēlēs pret Ekvadoru (2:2) un Hondurasu (0:0).

Savukārt Urugvajai pavisam noteikti gaidāmas vismaz trīs izmaiņas sākumsastāvā. Par rupjību sarkano kartīti iepriekšējā mačā nopelnīja labās malas aizsargs Maksi Pereira, savainojuma dēļ nepalīdzēs komandas kapteinis Djego Lugano, bet uzbrukuma līderis Luiss Svaress beidzot ir spējīgs atgriezties laukumā. Paredzams, ka Svaresa vietā rezervē tiks nosēdināts Djego Forlans, bet Pereiru aizstās Horhe Fusile, ar kuru jau trīs gadus nerēķinās Portugāles "Porto". Nav izslēgts, ka uz labo malu varētu tikt pārbīdīts Martins Kaseress un kreisajā spēlētu Alvaro Pereira, taču Alvaro akcijas Oskara Tavaresa acīs jau ilgāku laiku ir visai zemas.

Uz Lugano pozīciju pretendē Sebastians Koatess un Hosē Marija Himeness - pārbaudes spēlēs nedaudz vairāk spēlēja Koatess, kurš lielu sezonas daļu izlaida savainojuma dēļ un otrajā pusē atgriezās Urugvajā, tiekot izīrēts vietējam "Nacional". Īpaša šī spēle varētu būt "Liverpool" līderim Svaresam, kurš spēlēs pret daudziem komandas biedriem: "Zinu visus Anglijas izlases spēlētājus, jo vai nu viņi ir mani komandas biedri, vai esmu pret viņiem spēlējis. Anglijai ir nelielas aizsardzības problēmas, kuras varam izmantot." Arī zaudējuma vai neizšķirta gadījumā neviena no abām komandām vēl nezaudēs cerības uz izkļūšanu no grupas, taču tad būs jācer uz labvēlīgiem rezultātiem citās spēlēs.

Vakara agrajā spēlē sacentīsies izlases, kuras pirmajā mačā guva uzvaru – Kolumbija un Kotdivuāra. Uzvara katrai no tām ļautu spert ļoti platu soli pretim astotdaļfinālam. Kolumbija, kurai jau tā jāiztiek bez savas zvaigznes Radamela Falkao, traumas dēļ zaudējusi arī „Sevilla” uzbrucēju Karlosu Baku. Pret Grieķiju gan Baka laukumā neizgāja, kas netraucēja gūt trīs vārtus, turklāt ierindā būs Fredijs Gvarins, kurš pirmajā mačā nespēlēja diskvalifikācijas dēļ.

Kotdivuāras trenerim tikmēr būs jālemj par Didjē Drogbā sūtīšanu pamatsastāvā – pirmajā mačā viņš tika atstāts rezervē un arī pēc tam treneris Sabrī Lamušī izteicās, ka neko mainīt netaisās, lai arī pret Japānu abi vārti tika gūti tieši pēc Drogbā došanās laukumā. Šodienas spēle būs jāizlaiž uzbrucējamJā Konanam, kuram trauma – viņš pirmajā spēlē nāca uz maiņu.

Savukārt Grieķijas un Japānas duelis sāksies vienos naktī, un tajā viena no izlasēm visticamāk zaudēs iespējas iekļūt astotdaļfinālā. Abas izlases pēdējā pusotra gada laikā aizvadīja spēles pret Latviju (un abas uzvarēja), bet pirmajā PK mačā tuvāk panākumam bija Japāna, kamēr grieķi vārtus neguva.