Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Horvātija gūst četrus vārtus pret Kamerūnu

© scanpix

Pasaules kausa A grupas mačā Horvātija, lielāko mača daļu pavadot vairākumā, ar 4:0 sagrāva Kamerūnu. Divi precīzi sitieni Mario Mandžukičam, bet horvāti ar trim punktiem saglabā izredzes iekļūt 1/8 finālā. Kamerūnai šis bija otrais zaudējums, kas šajā gadījumā nozīmē, ka jau tagad ir skaidrs, ka kamerūniešiem pēc grupu turnīra pēdējā mača čempionāts būs beidzies.

Horvātija slavenajā atklāšanas mačā zaudēja Brazīlijai ar 1:3. Šajā spēlē pēc diskvalifikācijas izciešanas laukumā varēja atgriezties Mario Mandžukičs, tādējādi pastiprinot horvātu uzbrukumu. Kamerūna (pirmajā spēlē 0:1 pret Meksiku) savukārt nevarēji šādi priecāties, jo no sastāva bija izkritusi lielākā zvaigzne Samuels Eto'o. Abām izlasēm šovakar vajadzēja punktus, lai turpinātu cīņu par 1/8 finālu – zaudējums abām būtu pazudinājis visas cerības.

Lai arī maču daudz aktīvāk uzsāka Kamerūna, tieši horvāti 11. minūtē izvirzījās vadībā – Mandžukičs piespēlēja Ivanam Perišičs, kurš savukārt to tālāk raidīja uz tālo vārtu stabu Oliča virzienā. Pieredzējušais uzbrucējs paspēja pie tās un panāca 1:0. Nedaudz vēlāk pēc stūra sitiena Perišičs sita no vārtu priekšas, taču neizmantoja lielisku iespēju, trāpot virsū vārtsargam Intanžam.

Kamerūna centās atspēlēties un visai bieži viesojās pretinieku soda laukumā un tā tuvumā, taču horvāti labi spēlēja aizsardzībā, gan bloķējot sitienus, gan pārķerot piespēles un novēršot iespējamās briesmas. Puslaika beigās Kamerūnu sagaidīja vēl viens trieciens – par nevajadzīgu sitienu Mandžukičam no aizmugures noraidīts tika Songs, atstājot savējos mazākumā.

Tikai pāris minūtes pēc pārtraukuma Perišičs pēc skrējiena pa malu tika līdz soda laukumam un noķēra Intanžu uz pretkustību, gar tuvo stabu raidot bumbu vārtos – 2:0. Kamerūnai bija viena laba iespēja (Asū-Ekoto sita pāri), taču Horvātijas virzību uz priekšu afrikāņiem neizdevās apturēt. Horvāti veidoja uzbrukumu pēc uzbrukuma, līdz 61. minūtē pēc Praņiča stūra sitiena Mandžukičs ar galvu panāca 3:0, būtībā pazudinot Kamerūnas cerības.

Atlikušajā laikā laukumā valdīja visai atklāts futbols. Bumba bija te pie vieniem, te otriem vārtiem, bet 73. minūtē Mandžukičs bija palicis viens pats vārtu priekšā un netraucēts raidīja vārtos vārtsarga atsisto bumbu pēc Eduardu sitiena – jau 4:0 horvātu labā. Atlikušajā laikā varēja izcelties abas, bet rezultāts nemainījās. Kamerūna 1/8 finālā vairs tikt nevar, bet Horvātija par vietu cīnīsies savstarpējā mačā ar Meksiku, kurā uzvarētājs nodrošinās sev vietu starp divām labākajām grupas komandām.

Kamerūna – Horvātija 0:4 (0:1)

Vārti: Oličs 11'; Perišičs 48'; Mandžukičs 61' 73'

Noraidījums: Songs 40'

Brīdinājumi: Eduardu 89'

Kamerūna: Itanžs, Šedžū, Nkulū (Sedžū 46'), Asū-Ekoto, Matips, Songs, Eno, Mbijā, Abubakars (Vebo 70'), Šupo-Motēns (Salī 75'), Mukandžo

Horvātija: Pletikosa, Lovrens, Srna, Čorluka, Modričs, Rakitičs, Samirs (Kovačičs 72'), Praņičs, Perišičs (Rebičs 78'), Oličs (Eduardu 69'), Mandžukičs

Tiesnesis: Pedru Pruensa (Portugāle)