Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Akinfejevam rupja kļūda, Keržakovs izglābj Krieviju no zaudējuma

© scanpix

Ar neizšķirtu starp Krievijas un Dienvidkorejas izlasēm (1:1) noslēgusies Pasaules kausa grupu turnīra pirmā kārta. Abu komandu labā izcēlās uz maiņu izgājušie uzbrucēji Kinho Lī un Aleksandrs Keržakovs, kurš 74. minūtē izcēlās tikai sešas minūtes pēc Lī vārtiem un tikai trīs minūtes pēc paša iziešanas laukumā. Dienvidkorejas gūtajos vārtos rupju kļūdu pieļāva krievu vārtsargs Igors Akinfejevs.

Krievijas izlases galvenais treneris Fabio Kapello izšķīrās uzbrukuma smailē dot priekšroku Aleksandram Kokorinam, rezervē atstājot viņa vārda brāli Keržakovu, savukārt vidējā līnijā vieta neatradās Igoram Deņisovam. Dienvidkorejas izlasē, salīdzinot ar iepriekšējo pārbaudes spēli pret Ganu (0:4), bija divas izmaiņas. Kā jau to varēja prognozēt, viduszonā atgriezās Sonjons Ki, bet rezervē palika kreisās malas aizsargs Čhansū Kims. Viņa vietā pamatsastāvā devās Sokjons Juns.

Pirmā puslaika pirmajā pusē nedaudz vairāk ar bumbu bija Krievija, taču Kapello padotie pirmo sitienu pa vārtiem izdarīja vien 27. minūtē. Drīz pēc tam sekoja vēl divu, taču puslaika beigu daļa jau aizritēja Dienvidkorejas zīmē. 34. minūtē bumba pēc Čačhola Kū sitiena un rikošeta aizlidoja gar pašu vārtu stabu, bet 39. minūtē Hinmins Sons no 16 metriem trieca bumbu debesīs.

Otrais puslaiks gan sākās ar vairākiem bīstamiem momentiem īsā laikā. Jau pirmajā minūtē vārtsargs Sonrjons Čons pēc Viktora Faizuļina sitiena pārcēla bumbu pāri pārliktnim, bet pēc sekojošā stūra sitiena Vasīlijs Berezuckis ar galvu sita garām tuvajam stūrim. Pēc trim minūtēm Dienvidkoreja atbildēja ar spēcīgu Kū sitienu no distances, un Igors Akinfejevs atvairīja bumbu. Vēl pēc astoņām minūtēm spēcīgu tālsitienu izpildīja arī Jongvons Kims, un Akinfejevs, atsitis bumbu sev priekšā, paguva pirmais pie atlēkušās bumbas un to nofiksēja.

Pēc trim minūtēm vēl viena asa epizode bija pie Krievijas vārtiem. Pēc standartsituācijas soda laukumā cīņā ar aizsargu sitiens nesanāca Čonho Honam, kurš norādīja tiesnesim, ka tika turēts, bet nākamajā minūtē no distances sita Dmitrijs Kombarovs - Čons atsita bumbu uz sāniem. 68. minūtē rezultāts beidzot tika atklāts, un to pēc rupjas Akinfejeva kļūdas paveica nominālie pastarīši korejieši - uz maiņu iznākušais Kinho Lī pretuzbrukumā izmēģināla veiksmi no 20 metriem, un Akinfejevs, tverot galvas augstumā lidojošo bumbu, izlaida to no rokām un pārvirzīja pāri vārtu līnijai (1:0).

Drīzumā Kapello laukumā sūtīja Deņisovu un Keržakovu, nomainot attiecīgi Denisu Glušakovu un Juriju Žirkovu, un arī itāliešu speciālists uzminēja ar maiņu. Dienvidkorejas aizsargs centās no vārtu priekšas izsist vārtsarga atvairīto bumbu, taču trāpīja pretiniekam pa krūtīm, un bumba atleca pie Keržakova, kurš no tuvas distances tikai trīs minūtes pēc došanās laukumā panāca izlīdzinājumu - 1:1. Tie Keržakovam bija 26. vārti izlasē, kas viņam ļāva izvirzīties dalītā pirmajā vietā visu laiku labāko snaiperu sarakstā.

Vārti: Keržakovs 74' - K. Lī 68

Brīdinājumi: Šatovs - Sons, Ki, Kū

Krievija: Akinfejevs, Kombarovs, Berezuckis, Ignaševičs, Ješčenko, Žirkovs (Keržakovs 71'), Glušakovs (Deņisovs 72'), Šatovs (Dzagojevs 59'), Faizuļins, Samedovs, Kokorins

Dienvidkoreja: Čons, Juns, J. Kims, Hons (Hvans 72'), J. Lī, Ki, Č. Lī, Kū, Hans, Ču. Paks (K. Lī 56'), Sons (B. Kims 83')

Galvenais tiesnesis: Nestors Pitana (Argentīna)