Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Vārtsargs Očoja sekmē Meksikas neizšķirtu pret mājinieci Brazīliju

© scanpix

Šovakar ar Brazīlijas un Meksikas spēli sākās Pasaules kausa grupu turnīra 2. kārta. Abām komandām bija daudz iespēju, jo īpaši Brazīlijas rindās šajā izceļoties izceļoties Neimāram, taču lielisks Meksikas vārtos bija Giljermo Očoja, kurš bieži glāba savu komandu no vārtu zaudējumu, tostarp arī mača beigās - 0:0. Brazīlijai un Meksikai pēc diviem mačiem ir pa četriem punktiem.

Abas izlases turnīru uzsāka ar uzvarām – Brazīlija atklāšanas mačā ar 3:1 pieveica Horvātiju spēlē, kurā uzvaras vārti tika gūti pēc ļoti apšaubāmas pendeles. Traumas dēļ šī vakara maču izlaist nācās Halkam, kura vietā izgāja Ramiress. Meksikas izlase finālturnīru uzsāka ar ne to vieglāko 1:0 pret Kamerūnu, lai arī pirmajā puslaikā divi Džovanni duš Santuša vārtu guvumi visai nepelnīti netika ieskaitīti. Izmaiņu pamatsastāvā nebija.

Brazīlijai jau no paša sākuma piederēja teritoriālais pārsvars, taču vārtu gūšanas momentu gandrīz nebija – vienā situācijā pēc Oskara piespēles Freds no labas pozīcijas trāpīja vārtu tīklā no sāniem, taču vārtu tāpat nebūtu bijis, jo tika fiksēta aizmugure. Pirmā patiešām reālā iespēja atklāt rezultātu bija Meksikai puslaika vidū – Errera ar spēcīgu tālsitienu pārbaudīja Žuliu Sezāra meistarību. Brazīliešu vārtsargs ar lielām pūlēm pārvirzīja bumbu pāri pārliktnim.

Turnīra saimnieki atbildēja ar savu iespēju jau pēc pāris minūtēm. Pēc centrējuma Neimārs pārlēca aizsargu un izdarīja sitienu ar galvu. Bumba gar pašu stabu būtu ielidojusi vārtos, bet Očoja ne bez grūtībām spēja glābt Meksiku. Pašās puslaika beigās Brazīlijai bija vēl viena iespēja, kad pēc soda sitiena bumba vārtu priekšā atlēca pie Paulinju, taču atkal vietā bija Očoja. Brazīlijai bija pārsvars, taču pārvērst to rezultātā pirmajā puslaikā neizdevās.

Puslaika sākumā bīstamā pretuzbrukumā Rodrigess pārķēra bumbu pēc bīstamas piespēles gar vārtiem, neļaujot pie tās tikt Neimāram. Meksika savukārt bieži centās iekarot Sezāra vārtus ar tālšāvieniem – bīstami raidījumi no distances padevās gan Vaskesam, gan Erreram, taču abos gadījumos nedaudz pietrūka, bumbai lidojot nedaudz pāri vārtiem.

63. minūtē Neimārs ar tālu soda sitienu gandrīz atklāja rezultātu, taču bumba lidoja gar pašu stabu. Nedaudz vēlāk spāņu kluba "Barcelona" pārstāvim bija vēl viena iespēja – pēc piespēles vārtu priekšā Neimārs centās trāpīt tuvajā stūrī, taču jau atkal Meksiku glāba Očoja. Mača beigās Očoja gandrīz vēlreiz nospēlēja lieliski, glābjot pēc Tjagu Silvas sitiena no tuvas distances, bet Meksika atbildēja ar diviem bīstamiem tālsitieniem. Beigās tomēr 0:0 un abām komandām šobrīd tabulā ir pirmās divas vietas ar četriem punktiem.

Brīdinājumi: Ramiress 45'; Silva 79' – Agilars 59'; Vaskess 62'

Brazīlija: Sezārs, Marselu, Luizs, Silva, Alvešs, Oskars (Viljans 84'), Paulinju, Gustavu, Ramiress (Bernards 46'), Neimārs, Freds (Žo 68')

Meksika: Očoja, Agilars, Gvardado, Markess, Rodrigess, Moreno, Lajuns, Vaskess, Errera (Favjans 76'), Peralta (Ernandess 74'), doš Santušs (Himeness 84')

Tiesnesis: Džunejts Džakirs (Turcija)