Samoilovs/Šmēdiņš cīņā par Maskavas "Grand Slam" pusfinālu zaudē divos setos

Pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš cīņā par Maskavas "Grand Slam" pusfinālu šovakar piekāpās Krievijas pārim Konstantīnam Semjonovam un Vjačeslavam Krasiļņikovam. Latvieši zaudēja mājiniekiem divos setos ar 0:2 (18:21, 15:21).

Pirmais sets aizritēja ļoti emocionālā un sīvā cīņā. Lielākoties spēle ritēja punkts punktā, bet seta beigās pa kļūdai pieļāva gan Aleksandrs Samoilovs, gan Jānis Šmēdiņš, un Krievijas duets Konstantīns Semjonovs/Vjačeslavs Krasiļņikovs uzvarēja ar 21:18.

Otrā seta sākumā šķita, ka arī šis mača nogrieznis būs sīvs, tomēr pirms tehniskā pārtraukuma Latvijas sportistu kļūdas sarūpēja trīs punktu pārsvaru mājiniekiem (12:9). Pēc tehniskā pārtraukuma Samoilova/J.Šmēdiņa problēmas aizsardzībā neizzuda, un krievi palielināja vadību līdz 15:11, latviešiem ņemot pārtraukumu ar cerību izglābt spēli.

Izglābšanas gan neizdevās. Neskatoties uz Krievijas dueta kļūdām servē, uzņemšanā mājinieki nospēlēja pietiekami labi, lai neizlaistu iekrāto pārsvaru līdz seta beigām. Otro setu vētrainā atbalsta pavadītie Semjonovs/Krasiļņikovs uzvarēja ar 21:15, kas pusfinālā spēkosies ar Itālijas duetu Nikolai/Lupo (5.). Samoilovs/J.Šmēdiņš turnīru noslēdza dalītā piektajā vietā, kas ļāva nopelnīt 480 reitinga punktus un 17 tūkstošus ASV dolāru lielu prēmiju (~ 12,5 tūkstoši eiro).

Dienas pirmajā pusē Samoilovs/J.Šmēdiņš par iespēju cīnīties ar Krievijas pāri uzveica vāciešus Aleksandru Valkenhorstu un Stefanu Vindšaifu. Latvijas duets bija labāks divos setos ar 21:17 un 21:15. Grupu turnīrā Samoilovs/J.Šmēdiņš pieveica austrāliešus Izāku Kapu/Kristoferu Makhjū (21:10, 22:20), poļus Mihalu Kadziolu/Jakubu Šalankjeviču (21:19, 21:19) un krievus Aleksandru Ļihoļetovu/Ruslanu Bikanovu (21:9, 21:16).

Svarīgākais