Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Divi apšaubāmi neieskaitīti vārti neliedz Meksikai uzvarēt

© Scanpix/AP

Šodien Pasaules kausa A grupas otrajā mačā Meksika, pateicoties Orives Peraltas 61. minūtē gūtajiem vārtiem, ar 1:0 pieveica Kamerūnu.

 Jāpiebilst, ka jau pirmajā puslaikā Meksika guva divus vārtus (abas reizes izcēlās Džovanni duš Santušs), taču abos gadījumos tiesneši pieņēma ārkārtīgi strīdīgus lēmumus vārtu guvumus neieskaitīt.

Pirms spēles

Meksikas izlasei šajā čempionātā traumu dēļ nevar palīdzēt Luiss Montess un Huans Karloss Medina, savukārt Karloss Vela no dalības Pasaules kausā atteicās. Meksikāņi šodien spēlēja ar ierasto taktisko shēmu 5-3-2, pēdējā laikā izlasē neveiksmīgi spēlējošajam Mančestras "United" uzbrucējam Havjēram Ernandesam paliekot ārpus pamatsastāva. Savukārt pirms turnīra ar valsts futbola federāciju konfliktējusī Kamerūna laukumā devās ar trim uzbrucējiem ar Samuelu Eto'o priekšgalā.

Meksikai pārsvars, duš Santušam neieskaita divus vārtus

Mača sākumā aktīvāki bija meksikāņi, redzams labajā malā bija Pablo Agilārs. Tieši no šīs malas 12. minūtē pēc Gabriela Markesa centrējuma Džovanni duš Santušs apsteidza aizsargus un trieca bumbu vārtos. Tiesnesis fiksēja aizmuguri, taču atkārtojumā bija redzams, ka vārti tika gūti pareizi. Drīz pēc tam aktivizējās Kamerūna, arī tiekot pie viena neieskatīta vārtu guvuma, kā arī vairākas reizes nopietni radot satraukumu pie Meksikas cietokšņa.

Puslaika vidū lieliska iespēja bija Eto'o, kurš, atrodoties vārtu priekšā, pēc piespēles no malas uzreiz uzsita, taču bumba lidoja gar pašu stabu. Pēc spēlētas pusstundas pēc stūra sitiena bumba vārtu priekšā nonāca līdz duš Šantušam, kurš bija precīzs, taču jau atkal vārtu guvums netika atzīts. Atkārtojums parādīja, ka aizmugures vai kāda cita pārkāpuma nebija arī šoreiz. Meksikai pirmajā puslaikā bija pārsvars, tika gūti divi vārti, taču apšaubāmi tiesnešu lēmumi ļāva rezultātam palikt 0:0.

Meksika tomēr iesit un notur uzvaru

Jau pašā otrā puslaika sākumā duš Santušs ar labu piespēli ļāva Peraltam iziet vienam pret Intanžu, taču Kamerūnas vārtsargs šajā duelī izrādījās pārāks. Neilgi pēc tam arī kamerūniešiem radās laba iespēja, iegūstot soda sitienu no labas pozīcijas. Pēc Asū-Ekoto bumba trāpīja pa sieniņu un lidoja gar pašu stabu. 61. minūtē tomēr vadībā tika Meksika – Intanžs atvairīja bumbu pēc bīstama duš Santuša sitiena, taču Peralta apsteidza aizsargus cīņā par atlēkušo bumbu un trieca to vārtos.

Tuvojoties mača beigām, Kamerūna sāka spiest, izveidoja arī vairākus bīstamus momentus un kompensācijas laikā bija tuvu neizšķirta izraušanai, kad pēc Mukandžo sitiena ar galvu lieliski nospēlēja vārtsargs Očoja. Neilgi pēc tam vēl labāku iespēju pēc rupjas Kamerūnas kļūdas aizsardzībā neizmantoja Ernandess, taču Meksikai tas nepatraucēja uzvarēt un sākt turnīru ar trīs punktiem.

Statistika Mex Cam

Bumbas kontrole 58% 42%

Sitieni (rāmī) 9 (5) 10 (4)

Stūra sitieni 2 5

Pārkāpumi 11 12

Aizmugures 5 3

Meksika – Kamerūna 1:0 (0:0)

Vārti: Peralta 61'

Brīdinājumi: Moreno 57' – Nunkē 77'

Meksika: Očoja, Rodrigess, Gvardado (Favjans 69'), Moreno, Agilars, Markess, Lajuns, Vaskess, Errera (Salsido 90'+2), duš Šantušs, Peralta (Ernandess 73')

Kamerūna: Intanžs, Asū-Ekoto, Džegū (Nunkē 46'), Nkulū, Šedžū, Mbijā, Songs (Vebo 79'), Eno, Šupo-Motēns, Mukandžo, Eto'o

Tiesnesis: Vilmars Roldans

A grupa

Turnīra tabula

V Komanda S U N Z Vārti P

1. Brazīlija 1 1 0 0 3:1 3

2. Meksika 1 1 0 0 1:0 3

3. Kamerūna 1 0 0 1 0:0 1

4. Horvātija 1 0 0 1 1:3 0

Spēļu kalendārs

Datums Pilsēta Spēle Laiks (LV)

12.06. Sanpaulu Brazīlija - Horvātija 3:1

13.06. Natala Meksika - Kamerūna 1:0

17.06. Fortaleza Brazīlija - Meksika 22:00

19.06. Manausa Kamerūna - Horvātija 1:00

23.06. Brazilja Kamerūna - Brazīlija 23:00

23.06. Resifi Horvātija - Meksika 23:00