Samoilovs/Šmēdiņs iegūst pirmo vietu grupā Maskavas "Grand Slam"

© Sportacentrs.com

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šorīt izcīnīja uzvaru arī otrajā spēlē Pasaules kausa "Grand Slam" posmā Maskavā, savukārt vakara mačā ar uzvaru pār Austrālijas pāri nodrošināja pirmo vietu grupā.

Turnīrā ar 2. numuru izliktais Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar 2-0 (21:19 un 21:19) pieveica poļus Mihalu Kadziolu/Jakubu Šalankjeviču, kuri turnīrā izlikti ar 18. numuru.

B apakšgrupas pēdējā spēlē Samoilovs/Šmēdiņš tikās ar austrāliešiem Izāku Kapu/Kristoferu Makhjū (15.), kurus pirmajā setā pieveica ar iespaidīgu 11 punktu pārsvaru (21:10). Otrajā setā gan nācās papūlēties daudz vairāk, taču uzvara tika gūta (22:20), un pirmā vieta grupā nodrošināta.

Atgādinām, ka Maskavas posmu Samoilovs/Šmēdiņš ceturtdien iesāka ar pārliecinošu uzvaru pār mājiniekiem Ļihoļetovu/Bikanovu (31.). Nezaudējot grupā nevienu setu, Latvijas bīča pāris varēs izlaist izslēgšanas spēļu pirmo kārtu un jau nodrošinājuši vietu labāko 16-niekā. Astotdaļfināla maču Samoilovs un Šmēdiņš aizvadīs rītdien, kad notiks arī ceturtdaļfināli, taču izšķirošās cīņas Maskavas "Grand Slam" sagaidāmas svētdien.

Pamatturnīrā piedalās arī Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, kuri vakar pieveica brazīliešus Emanuelu/Pedru (8.), bet šorīt zaudēja krieviem Konstantīnu Semjonovu/Vjačeslavu Krasiļņikovu (9.), un grupu turnīru noslēgs šovakar 19:00 ar maču pret ASV pāri Dohertiju un Lusenu.

Svarīgākais