ASV mediji: Porziņģis un Siliņš tiks izvēlēti NBA draftā

© scanpix

2014. gada 26. jūnijā Ņujorkā notiks Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafts. Portāls nbadraft.net prognozē, ka varētu tikt izvēlēti divi latvieši - Kristapu Porziņģi ar 21. numuru draftēs Oklahomasitijas "Thunder", bet Ojāru Siliņu ar 44. numuru izvēlēsies Minesotas "Timberwolves".

Nbadraft.net šādas prognozes veido jau sešpadsmit gadus. 2004. gadā Andrim Biedriņam solīja 9. kārtas numuru, taču galu galā viņu ar 11. numuru draftēja Goldensteitas "Warriors" (toreiz precīzi tika prognozēts pirmais četrinieks). 2011. gadā Dāvim Bertānam solīja 29. kārtas numuru un Sanantonio "Spurs" klubu, taču draftā viņu ar 44. numuru izvēlējās Indianas "Pacers" un aizmanīja uz Sanantonio (togad precīzi tika prognozēts pirmais trijnieks). 2013. gadā Jānim Timmam solīja 59. kārtas numuru, taču viņu ar 60. numuru draftēja Minesotas "Timberwolves" (toreiz precīzi tika prognozēts pirmais vienpadsmitnieks, vienīgi secība bija savādāka).

Kā zināms, aizvadītajā sezonā latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis (18, 212) spēlēja Spānijas spēcīgākās līgas (ACB) klubā Seviļas "Cajasol", vidēji mačā viņam bija 14.7 minūtes, 6.9 punkti un 2.8 atlēkušās bumbas. Savukārt tikmēr mūsu Ojārs Siliņš (20, 203) bija nodarbināts Itālijas spēcīgākās līgas (Serie A) klubā Redžioemīlijas "Grissin Bon", vidēji spēlē viņam bija 24.1 minūtes, 7.3 punkti un 2.6 atlēkušās bumbas.

Svarīgākais