Gulbis divos setos piekāpjas De Šeperam

© Scanpix/AP

Latviešu tenisists Ernests Gulbis, kurš pagājušajā nedēļā demonstrēja lielisku sniegumu French Open turnīrā, šodien nespēja uzvarēt Francijas tenisistu Keniju De Šeperu - 6:7(3);5:7.

 

Savu pirmo vienspēli uz zāliena seguma Gulbis sāka pārliecinoši – ar diviem eisiem un uzvarētu pirmo geimu pie savas serves. Ar labu servi atbildēja arī 203 centimetrus garais De Šepers, bet turpinājumā abiem sāncenšiem radās labas iespējas lauzt servi. Gulbis pēc labi sākta trešā geima pielaida 40:40, tomēr ar diviem lieliskiem sitieniem pa līniju panāca 2:1. Uzreiz pēc tam latvietis ieguva trīs breikbumbas, taču De Šepers ieslēdza servi un izlīdzināja rezultātu (2:2).

Pirmajā setā Gulbim bija vēl iespējas vēl divos geimoslauzt servi. Sestajā geimā rezultāts vairākas reizes bija līdzīgs, tomēr, atšķirībā no spēles sākuma, De Šepers spēja uzveikt Gulbi arī garākās izspēlēs un nosargāja savu servi. 10.geimā Gulbis nonāca vadībā ar 30:0, taču Francijas tenisists atkal ar serves palīdzību neļāva tikt pie breika. Pirmajā setā mačs nonāca līdz taibreikam, kurā krietni rūpīgāk nospēlēja De Šepers. Francijas sportists aktīvāk pārvietojās pa laukumu un prasmīgāk tika galā ar Gulbja servi, uzvarot pirmo setu ar 7:6(3).

Arī otrajā setā abi tenisisti uzvarēja geimus pie savas serves, taču pie rezultāta 5:5 nervi neizturēja Gulbim, kurš ļāva francūzim sevi nobreikot. Pēc brīža De Šepers jau servēja par uzvaru visā mačā. Ernestam turnīrs gan nav beidzies, jo kopā ar Aleksandru Dolgopolovu turpina cīņu dubultspēlēs.

Svarīgākais