Pļaviņš/Solovejs iekļūst Maskavas "Grand Slam" pamatturnīrā

© Scanpix/AP

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs savā vienīgajā cīņā divos setos ar 21:17 un 21:11 uzveica čehus Kubalu/Dumeku, garantējot vietu FIVB "Grand Slam" pamatsacensībās Maskavā. Tikmēr zaudējumu pirmajā no divām kārtām piedzīvoja Toms Šmēdiņš un Jānis Pēda, kas divos setos ar 18:21 un 15:21 atzina Venecuēlas dueta Villafaņē/Ernandesa pārākumu.

Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs (4.) savu vienīgo spēli Maskavas "Grand Slam" kvalifikācijā aizvadīja ar čehiem Premislu Kubalu un Janu Dumeku (13.). Jau pirmā seta sākumā latvieši ieguva nelielu dažu punktu pārsvaru, ko spēja nosargāt līdz pat seta beigām (21:17). Lielāko daļu setu Pļaviņa/Soloveja pārsvars gan bija 2-3 punktu apjomā, bet seta izskaņā čehi neveiksmīgi nospēlēja serves uzņemšanā un piekāpās ar četru punktu starpību.

Otrā seta ievadā Pļaviņš/Solovejs ātri ieguva komfortablu četru punktu pārsvaru (6:2), un pēc čehu pieprasītā pārtraukuma turpināja kontrolēt mača ritējumu. Laba spēle blokā kopā ar Kubalas/Dumeka kļūdām uzbrukumā ļāva Pļaviņam/Solovejam palielināt pārsvaru līdz 14:7 seta vidū.

Seta beigu daļā čehu spēle izšķīda pilnībā – Kubala/Dumeks pieļāva rupjas kļūdas servē un ar milzīgām grūtībām mēģināja cīnīties ar Soloveja bloku, beigās piekāpjoties ar 11:21. Līdz ar to Pļaviņš/Solovejs iekļuva "Grand Slam" pamatturnīrā, kur vietu jau ir garantējuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Vēl viens Latvijas duets Toms Šmēdiņš un Jānis Pēda (14.) Maskavas "Grand Slam" kvalifikāciju sāka ar cīņu pret Venecuēlas duetu Hesusu Villafaņē un Igoru Ernandesu (19.). Dienvidamerikāņi sāka spēli diezgan pieticīgi, vairākas reizes esot tuvu kļūdai pašu saspēlē, tomēr diezgan ātri spēja savākties un iegūt diezgan ievērojamu pārsvaru (9:5).

Seta vidū T.Šmēdiņš/Pēda, pateicoties nelielai veiksmei servē un pretinieku kļūdām uzbrukumā, prata atjaunot līdzsvaru (13:13), tomēr pašā seta izskaņā latviešus pievīla pašu kļūdas – divas serves ārpus laukuma, un vienreiz latvieši pieskārās tīklam (18:21).

Jau otrā seta sākumā Venecuēlas duets ieguva dažu punktu pārsvaru (5:2), ko neizlaida arī turpinājumā. Latviešu spēle bija salīdzinoši nestabilāka – veiksmīgas epizodes mijās ar kļūdām gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, un Villafaņē/Ernandess droši izspēlēja setu līdz uzvarai (21:15).