Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Ronaldu atgriežas jau pārbaudes spēlē, Portugāle grauj Īriju

© scanpix

Portugāles futbola valstsvienība pārbaudes spēlē ar 5:1 sagrāva Īriju. Lielāko daļu spēles laika laukumā pavadīja arī Krištianu Ronaldu, kurš atgriezās pēc divu pārbaudes spēļu izlaišanas.

Portugāles valstsvienības līderim Krištianu Ronaldu aizvadītās sezonas izskaņā tika konstatēts kreisā gurna muskuļa savainojums un kreisās kājas ceļgala cīpslas iekaisums. Piesardzības nolūkos viņš nepiedalījās spēlēs pret Grieķiju (0:0) un Meksiku (1:0), bet mediji vakar ziņoja, ka Portugāles izlases līderis būs ierindā uz Pasaules kausa finālturnīra pirmo spēli ar Vāciju.

Ronaldu gan ir atgriezies ierindā jau ātrāk. Šonakt portugāļi Ņūdžersijā aizvadīja pārbaudes maču ar Īriju. Ronaldu devās laukumā starta vienpadsmitniekā un spēlēja 65 minūtes, pēc tam tiekot nomainīts pie rezultāta 3:1 Portugāles labā. Visā spēlē Paulu Bentu vadītā komanda uzvarēja ar graujošo 5:1. Ronaldu aktīvi piedalījās uzbrukuma veidošanā, vienreiz trāpot arī pa vārtu stabu un spēlējot būtisku lomu otro un trešo vārtu guvumā.

Divus vārtus Portugāles labā guva Hugo Almeida (2. un 37.minūte), bet pa reizi bumba Īrijas vārtos nonāca no Vjerinjas (77.min.), Fabiu Koentrau (83.min.) un Ričarda Keoga (savos vārtos, 20.min.). 52.minūtē vienīgos vārtus Īrijas labā guva Džeimss Maklīns.

Portugāle PK finālturnīrā spēlēs vienā grupā ar Vāciju, ASV un Ganu. Pirmo spēli portugāļi aizvadīs 16.jūnijā.