Gulbis un Dolgopolovs pārvar 1.kārtu dubultspēlēs

© Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pārī ar ukraini Aleksandru Dolgopolovu šodien izcīnīja uzvaru Londonas "ATP Tour 250" dubultspēļu sacensībās, 1.kārtā ar 6:4, 6:4 apspēlējot Žilu Simonu (Francija) un Jarko Nieminenu (Somija). Rīt Ernests aizvadīs savu šogad pirmo vienspēļu maču uz zāliena seguma kortiem.

Pēc veiksmīgā "French Open" turnīra Ernests Gulbis (ATP 10.) devies uz Londonu, kur startē zāliena seguma sezona. Latvietis ne tikai pieteicies uz vienspēļu turnīru, bet nolēmis sacensties arī dubultspēlēs, par pārinieku izvēloties ukraini Aleksandru Dolgopolovu (ATP 19.).

Gulbim (dubultspēļu reitingā 440. vieta) un Dolgopolovam (349. vieta) 1.kārtā pretī stājās francūzis Žils Simons un soms Jarko Nieminens, kuri arī nav izteikti dubultspēļu tenisisti. Pirmajā setā vienīgais breiks bija piektajā geimā, bet mača otrajā nogrieznī Latvijas un Ukrainas duets pretinieku servi izšķiroši lauza pie 3:3, visā spēlē triumfējot ar 6:4, 6:4. Par uzvaru Gulbis un Dolgopolovs katrs nopelnīja 20 dubultspēļu reitinga punktus un 3440 eiro uz komandu kopā.

Dubultspēļu 2.kārtā pretinieki jau būs nopietnāki - tik tikko "izceptie" "French Open" čempioni Eduārs Rožē-Vaselāns un Žiljēns Beneto no Francijas. Pāru tenisa reitingā abi atrodas attiecīgi 9. un 12. vietā.

Noskaidrojies arī Ernesta vienspēļu 2.kārtas mača laiks. Spēle paredzēta rīt plkst. 14:30 uz korta 1 (otrs lielākais). Mačs uz šī laukuma būs pirmais dienas kārtībā. Atgādinām, ka pretinieks būs 27 gadus vecais francūzis Kenijs De Šepers (ATP 66.), kurš 1.kārtas cīņā ar 6:4, 7:5 apspēlēja indieti Somdevu Devarmanu.

Svarīgākais