NBA: "Heat" panāk izlīdzinājumu NBA finālsērijā

© scanpix

NBA finālsērijas otrajā spēlē aizvadītajā naktī Maiami "Heat" izbraukumā ar 98:96 pieveica Sanantonio "Spurs", sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Uzvarētāju rindās ar 35 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Lebrons Džeimss, 18 punktus guva Kriss Bošs, bet pa 14 punktiem bija Dveina Veida un Rašārda Lūisa kontā. "Spurs" komandā 21 punktu guva Tonijs Pārkers, 19 punktus pievienoja Emanuels Džinobili, bet 18 punkti un 15 bumbas zem groziem bija Tima Dankana rēķinā.

Spēli veiksmīgāk iesāka "Spurs" basketbolisti, kuriem pirmās ceturtdaļas izskaņā izdevās iekrāt deviņu punktu pārsvaru (26:17), bet otrās ceturtdaļas sākumā mājiniekiem bija +11 (30:19), tomēr tad 9:0 izrāvienu veica "Heat" komanda. Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi un lielajā pārtraukumā komandas devās, rezultātam esot neizšķirtam - 43:43.

Arī otrajā puslaikā nevienai no komandām neizdevās iegūt ievērojamu pārsvaru un 47,7 sekundes līdz mača beigām Džeimss ar soda metienu panāca +3 (96:93). "Spurs" atbildēja ar neprecīzu Džinobili uzbrukumu, bet 9,4 sekundes līdz finālsvilpei Veids panāca 98:93, izšķirot mača likteni.

NBA finālsērijas trešā un ceturtā spēle attiecīgi naktī uz trešdienu un naktī uz piektdienu notiks Maiami, bet piektais mačs 15. jūnijā risināsies Sanantonio.