Teniss: Gulbis oficiāli iekļuvis pasaules ranga desmitniekā

© scanpix

Latviešu tenisists Ernests Gulbis pirmoreiz karjerā ielauzies ATP pasaules ranga desmitniekā, liecina šorīt publicētais jaunākais rangs.

Pēc lieliski aizvadītā Francijas atklātā čempionāta, kurā Gulbis pirmoreiz karjerā sasniedza "Grand Slam" turnīra pusfinālu, latvietis ATP rangā pakāpies par septiņām vietām un tagad ar 2 725 punktiem ieņem desmito pozīciju.

Pasaules ranga līdera godu pēc triumfa "Roland Garros" kortos saglabājis spānis Rafaels Nadals, no kura tikai par 170 punktiem atpaliek "French Open" finālists Novaks Džokovičs, bet trešajā vietā joprojām ir šveicietis Stens Vavrinka. Par trim vietām pakāpies brits Endijs Marejs, kurš pēc pusfināla sasniegšanas Parīzē tagad ieņem piekto vietu, bet divas pozīcijas zaudējis spānis Davids Ferrers, kurš atkāpies uz septīto vietu.

Tikmēr "Emirates Race to London" rangā, kura astoņi labākie sezonas tenisisti iegūs tiesības piedalīties "Barclays ATP World Tour Finals" turnīrā, Gulbis pakāpies par divām pozīcijām uz septīto vietu.

Jau nākamnedēļ sāksies zāliena sezona un Gulbis piedalīsies Londonas "ATP World Tour 250" turnīrā. Latvijas vadošais tenisists turnīrā ir izlikts ar 6. numuru, kas dod brīvu pirmo kārtu. Ernesta pretinieks tiks noskaidrots francūža Kenija De Šepera (ATP 72.) un Indijas tenisista Somdeva Devarmana (ATP 96.) duelī.

Svarīgākais