Šarapova trīs setu drāmā izcīna otro "French Open" titulu

© Scanpix/AP

"French Open" sieviešu vienspēļu turnīra finālā šodien uzvarēja izcīnīja ar septīto numuru izliktā Krievijas tenisiste Marija Šarapova, kas trīs setos ar 6:4, 6:7(5) un 6:4 pārspēja Rumānijas sportisti Simonu Halepu (4.). Šarapovai tas bija otrais panākums "Roland Garros" kortos - Krievijas tenisiste uzvarēja arī 2012.gada "French Open".

Pirmo setu lieliski sāka Halepa, kas jau pirmajā geimā ieguva breika iespēju, ko arī izmantoja. Pēc savas uzvarētās serves rumāniete nokļuva vadībā ar 2:0, tomēr tad sekoja Šarapovas prettrieciens.

2012.gada "French Open" čempione ceturtajā geimā pēc ilgākas izspēles un trijām neizmantotām breikbumbām tomēr prata panākt izlīdzinājumu (2:2), bet piektajā geimā sportistes atkal cīnījās līdzīgi, un Šarapova prata uzvarēt smagu geimu pie savas serves (3:2).

Nākamajā geimā Krievijas tenisiste ieguva breikbumbu pie 40:15 un ar pirmo iespēju otro reizi spēlē uzvarēja geimu pie Halepas serves, panākot 4:2. Arī savu servi Šarapova uzvarēja diezgan pārliecinoši, tomēr rumāniete nepadevās. Halepa vēlreiz lauza Šarapovas servi, pietuvojoties līdz 4:5, taču desmitajā geimā Krievijas tenisiste pie rumānietes serves pielika punktu pirmajam setam (6:4 Šarapovas labā).

Otrais sets sākās ar pārliecinošu uzvarētu geimu Šarapovai, bet uzreiz pēc tam ilgā cīņā Krievijas sportiste izmantoja vienu no trijām breikbumbām, panākot jau 2:0. Prieki gan bija īsi – nākamo geimu Šarapova sāka ar 0:30, un Halepa arī lauza pretinieces servi. Rumāniete uzvarēja arī geimu pie savas serves, panākot 2:2.

Otrā seta piekto geimu Šarapova sāka ar divām dubultkļūdām, tomēr Krievijas tenisiste prata uzvarēt nākamajās trijās izspēlēs. Pie 40:30 Šarapovai vēl viena dubultkļūda, tomēr beigās Krievijas sportiste prata uzvarēt vērtīgo geimu (3:2).

Turpinājumā Halepa un Šarapova uzvarēja pa geimam pie savas serves, bet astotajā geimā rumāniete sāka ar 30:0, taču nonāca bīstamā situācijā. Šarapova uzvarēja trīs izspēles pēc kārtas, tomēr Halepa panāca 40:40. Krievijas tenisiste neizmantoja vēl vienu breikbumbu, bet rumāniete prata noslēgt astoto geimu ar uzvaru (4:4).

Devītajā geimā Šarapova izvirzījās vadībā ar 30:0 un 40:15, tomēr Halepa turpinājumā uzvarēja četras izspēles pēc kārtas un izmantoja breika iespēju, izvirzoties vadībā ar 5:4. Rumānietes pārsvars gan izkusa nākamajā geimā, Halepai uzvarot tikai divas no sešām izspēlēm pie savas serves.

Arī nākamajos divos geimos sportistes uzvarēja pie pretinieces serves. Halepa pie Šarapovas serves uzvarēja pirmās trīs izspēles, pēc tam ar uzvaru noslēdzot 11.geimu, taču pie savas serves nespēja noslēgt otro setu – rumāniete zaudēja četras izspēles pēc kārtas, ievirzot otro setu taibreikā.

Taibreiku ar punktu pie Šarapovas serves sāka Halepa, taču turpinājumā rumāniete zaudēja divus punktus pie savas serves. Abām sportistēm izdevās izpildīt pa vēl vienam minibreikam, Šarapovai nonākot vadībā ar 4:2. Rumāniete tomēr prata atgūties arī no šīs situācijas, no 3:5 panākot 6:5 un izcīnot arī ceturto punktu pēc kārtas. Halepa uzvarēja izspēli pie Šarapovas serves un triumfēja otrajā setā ar 7:6 (5).

Pirmo reizi kopš 2001.gada "French Open" sieviešu vienspēļu turnīra uzvarētājas noskaidrošanai bija nepieciešami trīs seti. Pirms 13 gadiem Dženifera Kapriati ar 1:6, 6:4 un 12:10 pārspēja Kimu Klijstersu. Halepai šis mačs bija pirmais, kurā tika izspēlēti trīs seti, savukārt Šarapovai tā bija jau ceturtā trīs setu spēle pēc kārtas "French Open".

Izšķirošo setu ar breiku sāka Šarapova, tomēr pie savas serves Krievijas tenisistei radās grūtības. Šarapova pieļāva divas dubultkļūdas un zaudēja divās izspēlēs, ļaujot Halepai atgūt zaudēto (1:1). Šarapovai radās problēmas arī nākamajā geimā pie savas serves, tomēr spraigā un emocionālā cīņā Krievijas tenisiste nosargāja savu servi. Jau nākamajā geimā Šarapova prata lauzt rumānietes servi un izvirzījās vadībā ar breiku, bet pēc tam pārliecinoši uzvarēja arī pie savas serves (4:2).

Taču arī ar to vēl nekas nebija beidzies. Halepa uzvarēja pie savas serves, bet pēc tam Šarapova pieļāva vēl divas dubultkļūdas, un rezultāts izšķirošajā setā kļuva neizšķirts (4:4). Devītajā geimā pie Halepas serves pirmajā izspēlē tiesnesis fiksēja, ka bumbiņa piezemējās ārpus laukuma, un rumāniete zaudēja arī nākamās trīs izspēles, Šarapovai gatavojoties servēt par "French Open" uzvarētājas titulu. Galveno iespēju Krievijas tenisiste neizlaida un izcīnīja uzvaru visā spēlē ar 6:4, 6:7(5) un 6:4.

Svarīgākais