Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Sports

Teniss: Gulbis zaudē Džokovičam un noslēdz lielisko dalību "French Open" turnīrā

© scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šodien piedzīvoja zaudējumu "French Open" pusfinālā, ar 3:6, 3:6, 6:3, 3:6 līdzīgā cīņā atzīstot Serbijas pārstāvja Novaka Džokoviča (2. vieta ATP reitingā) pārākumu. Par dalību turnīrā Ernests ieguva 720 ranga punktus, kas jau nākamnedēļ ļaus debitēt reitinga TOP10.

Maču ar servi uzsāka Gulbis. Sākums saraustīts sanāca Džokovičam, kurš vairākās vienkāršās situācijās pieļāva nepiespiestās kļūdas, zaudējot spēles pirmos sešus punktus. Serbam gan laicīgi izdevās "ieiet" mačā un nedot latvietim cerības uz breiku otrajā geimā. Iespējas gan mūsu tenisistam parādījās ceturtajā geimā – pēc saīsinātā sitiena un spēles pie tīkla tika iegūtas divas breikbumbas. Džokovičs īstajā brīdī atrada servi un tās neitralizēja. Jau nākamajā geimā serbs tika pie četrām breika iespējām. Lai arī pāris lieliskās izspēlēs Ernests trīs no tām atspēlēja, tomēr nepiespiestā kļūda setu ievirzīja Novaka labā – 4:2. Kļūdas Ernestu pievīla arī seta galotnē – pretinieks ar trešo breikbumbu vēlreiz salauza latvieša servi un uzvarēja setā ar 6:3.

Mača otrā nogriežņa pirmajos septiņos geimos pārliecinoši dominēja servētāji. Latvietis bija uzlabojis savu pirmās serves procentu, kas problēmas sagādāja spēles sākumā. Kritisks brīdis Ernestu sagaidīja pie 3:4. Lai arī Gulbis atspēlējās no 0:30, sekoja dubultkļūda, kas jau bija slēptās setbumbas vērtē Džokovičam. Turpinājumā diemžēl nepiespiestā "bekhenda" kļūda latvietim un 3:5. Setu vairs izglābt neizdevās – 3:6.

Trešā seta sākumā pēc divām Džokoviča kļūdām iespēju breikot ieguva Gulbis. Šajā brīdī gan serbs aukstasinīgi trāpīja diagonālo sitienu no labās puses un neļāva latvietim iegūt vadību setā – 1:1. Gulbis netaisījās padoties un sestajā geimā ieguva vēl divas breikbumbas. Abās izspēlēs Ernestam bija iespējas, taču tīkls un auts liedza tās realizēt. Pie 4:3 Ernests beidzot paveica to, kas vēl nebija izdevies šajā mačā, - ieguva divas breikbumbas un ar pirmo no tām pēc sitiena no kreisās lauza Džokoviča servi – 5:3. Paša lieliskā servēšana pēc brīža arī deva uzvaru setā – 6:3!

Gulbis jau trešajā setā izrādīja muguras sāpes (jostas daļā). Ceturtā seta otrajā geimā jau diezgan uzkrītoši Ernestam traucēja šis savainojums, kas noveda pie kļūdām un breika par labu pretiniekam – 0:2. Vājuma brīdis gan pienāca arī serbam – vairākas vieglas bumbas viņš nespēja trāpīt laukumā, kas uzreiz atdeva breiku atpakaļ latvietim. Sekoja arī salauzta rakete – šoreiz ne Gulbja, bet gan Džokoviča izpildījumā. Ernests diemžēl savu servi zaudēja astotajā geimā, kad vairākas reizes nesanāca pirmā serve – 3:5. Pēc brīža nācās arī piekāpties visā mačā - 3:6, 3:6, 6:3, 3:6.