TIEŠRAIDE: Gulbis atvadās no Francijas ar zaudējumu Džokovičam

© Scanpix/AP

Šobrīd tenisists Ernests Gulbis piedalās cīņā par „French Open“ finālu pret serbu Novaku Džokoviču. Vai būs jauns gada mačs? Skaties tiešraidē LTV7 un Eurosport, bet Sportacentrs.com oiedāvā teksta tiešraidi.

4. sets

3:6 Džokovičs salauž Gulbi un izcīna uzvaru visā mačā.

3:5 Breiks! Gulbis sāk ar 30:0, tad seko dubultkļūda un Novāka uzvara garā izspēlē. Diemžēl Ernests nespēj precīzi ieservēt pirmo servi, kas nozīmē vien to, ka Gulbim jāuzvar nākamais geims, lai turpinātu cīņu.

3:4 Abi tenisisti turpina uzvarēt geimus pie savas serves. Ernests gan vienu izspēli uzvar.

3:3 Ernests turpina savu servi uzvarēt pārliecinoši. Piedevām serbam šajā geimā bija jāveic vairāki izrāvieni un sprinti. Tas var dot augļus...

2:3 Džokovičs atbild ar tādu pašu laipnību, neļaujot pie savas serves Ernestam uzvarēt nevienu punktu.

2:2 Gulbis sāk ar diviem eisiem un precīzu spēli pie tīkla. Seko spēcīga serve, kas dod līdzsvaru geimu izteiksmē.

1:2 Breiks! Mārim Rīmenim izrādās taisnība, Novāks sāk kļūdīties arvien biežāk un tas maksā breiku. Džoko izmanto Ernesta stresa noņemšanas metodi un triec raketi pret Roland Garros mālu, izpelnoties ūjināšanu no franču publikas.

0:2 Breiks! Ernests vairākas reizes iesit tīklā un pēc katra sitiena uzmanība tiek veltīta mugurai. Vai latvietis izturēs? Katrā ziņā Ernests izrāda vīrišķību un turpina cīņu. Māris Rīmenis tiešraidē atzīmē, ka Džokoviča seja kļuvusi sarkana...

0:1 Ernests īsti nespēj apdraudēt Džokoviča servi.

3.sets

6:3 Lieliska servēšana ļauj Gulbim uzvarēt trešo setu. Ernests vēl vairāk uzmanību pievērš mugurai, kura liek par sevi manīt. Vai būs medicīniskā pauze?

5:3 Breiks! Gulbis lieliski aizvada visu geimu, izspēlēs liekot kļūdīties titulētajam pretiniekam. Ernestam divas breikbumbas, un šoreiz pirmā no tām tiek izmantota. Fenomenāls sitiens pa līniju un Ernests panāk 5:3. 

4:3 Ernests uzvar geimu, atstājot serbu uz nulles.

3:3 Džokovičs turpina izmantot slīpās serves, un šāda izvēle strādā. Ernestam nav iespēju apdraudēt šādas bumbas. Interesanti, ka Novāks pie 40:0 pieļauj savu pirmo dubultkļūdu. Nākamajās divās izspēlēs eleganti nospēlē latvietis, panākot "vienādi". Neticami, taču Gulbis tiek pie savas kopumā ceturtās breikbumbas, taču tā nervozā izspēlē tiek zaudēta. Nākmo izspēli, kuru uzvarēja Gulbis, droši vien, ka rādīs visa turnīra skaistākajās izspēlēs. Diemžēl arī nākamo iespēju lauzt Džokoviča servi Ernests neizmanto, jo kļūdās sitienā pa līniju. Seko lieliska serba serve, taču noslēgt geimu Novākam neizdodas, jo tiek pieļauta kļūda pie tīkla. Trešo reizi šāds scenārijs neatkārtojas, Džokovičam lieliska serve un Ernesta sitiens tīklā. Ilgākā geima izspēlē šajā mačā, vairāk kā 8 minūtes.

3:2 Gulbis ir lielisks! Uzvarētas vairākas garas izspēles, beidzot rezultātu dod noīsinātais sitiens, ar kuru tiek noslēgts uzvarētais geims.

2:2 Ernestam beidzot padodas lielisks sitiens pa līniju, taču tas arī ir gandrīz viss, serbs uzvar savu geimu un panāk 2:2. Gulbim jāpieliek serves uzņemšanā, ja ir vēlme vēl pacīnīties par kaut ko vairāk.

2:1 Lai arī Džokovičs veiksmīgi uzmin Gulbja servju virzienus, latvietis uzvar šo geimu. Jau kuro reizi Ernests ķeras pie muguras, acīmredzot vecais savainojums liek par sevi manīt.

1:1 Lai arī Džokoviča uzvarētās izspēlēs bija skaistākas, Ernests atkal tiek līdz "vienādi", bet pēc brīža Džokovičs kļūdās, breikbumba Ernestam, kas tiek atspēlēta ar elegantu sitienu pa līniju. Nākamajās divās izspēlēt punktus gūst serbs, nosargājot savu servi un panākot 1:1

1:0 Pirmājās divās izspēlēs Ernests pieļauj kļūdas, pēdējo no tām pavadot ar emociju izvirdumu. Pagaidām bez raketes pielietošanas. Nākamajās trijās izspēlēs Gulbis nospēlē augstākajā līmenī, seko eiss un uzvara pirmajā geimā.

2.sets

3:6 Lai arī geima sākumā nekas neliecināja, ka Gulbis spēs pacīnīties par breiku, taču Ernests panāca 40:40. Diemžēl vairāk latvieša spēkos šajā setā nebija, Džoko uzvar arī otro setu.

3:5 Breiks! Latvietis sāk geimu ar jaunām bumbām, un pirmajās divās izspēlēs sit tīklā. Šķiet, ka Gulbja izturības rezerves sāk tukšoties. Džokoviča kļūda un spēcīga serve dod 30:30, taču seko kārtējā dubultkļūda un breikbumba Džokovičam. Gulbis kļūdās arī nākamajā izspēlē un rezultāts kļūst 3:5

3:4 Arī Novāks pārliecinoši izservē savu geimu. 

3:3 Ernests nodemonstrē fantastisku servēšanu - divi eisi un viena precīzā slīpā serve. Ne mazāko cerību Novākam.

2:3 Geims sākas ar fantastiksu izspēli, Gulbis liek Novākam izskriet no korta, liekot serbam kļūdīties, arī nākamajā izspēlē Ernests liek titulētajam pretiniekam sist tīklā. Pie 0:30 veiksme uzsmaida Džokovičam - bumbiņa trāpa pa līniju. Pie 30:30 Ernests cenšas uzbrukt serba otrajai servei, taču atkal neprecīzi. Šādas kļūdas šajā līmenī maksā dārgi...

2:2 Gulbis labi servē un nedod Novākam iespēju pacīnīties par uzvaru šajā geimā. Pie 30:15 lieliska izspēlē no Ernesta puses, spēcīgs sitiens no labās pa līniju. Geims noslēgts ar eisu.

1:2 Abi tenisisti turpina pārliecinoši ņemt savas serves geimus. Ernests centās spēlēt agresīvi, taču, atšķirībā no mača pret Berdihu, pietrūkst precizitātes. Sitienu izvēle nav slikta.

1:1 Gulbis pateicoties labi izpildītai servei uzvar savu pirmo geimu otrajā setā. Džokovičam divas kļūdas pieļautas sitienā pa līniju.

0:1 Džokovičs viegli izservē otrā seta pirmo geimu.

1. sets

3:6 Breiks! Gulbis sāk ar divām spēcīgām servēm, taču tad serbs nodemonstrē lielisku sitienu pa līniju, bet nākamajā izspēlē Ernests kļūdās. Seko dubultkļūda un pirmā setbumba Novākam, kuru Ernests atspēlē. Vienā no epizodēm Novāks koleģiāli palabo mača galveno arbitru, norādot, ka bumba bijusi laukumā. Diemžēl šāda Džokoviča laipnība Ernestam neļāva saglābt setu.

3:5 Ernests šajā geimā īsti nespēja tikt klāt "Džokera" servei, paliekot uz nulles.

3:4 Geima sākums nervozs, taču no 0:15 izdodas uzvarēt nākmajās divās izspēlēs. Diemžēl nākamajā Ernests atkal iesit tīklā. Par laimi latvietim, Džokovičs kļūdās nākamjās divās izspēlēs un ļauj Ernestam uzvarēt geimā.

2:4 Džokovičs pārliecinoši izservē savu geimu. Ernests centās spēlēt agresīvi, taču pietrūka precizitātes.

2:3 Breiks! Gulbis pie 30:30 nolemj riskēt ar dropšotu, taču Džokovičs to viegli panāk un gūst breika iespēju (30:40). Iepriekšējā neveiksme Gulbi neiespaido - atkal riskants dropšots un šoreiz Džokovičs kļūdās. Tiesa, Džokovičs divreiz iegūst "advantage" (vienreiz pēc Gulbja dubultkļūdas), taču divreiz deficīts tiek atspēlēts. Trešā reize izrādās liktenīga, jo Gulbja divi sitieni lido autā.

2:2 Diezgan nervoza spēle turpinās, un Džokovičs ar samērā vienkāršām kļūdām atkal nokļūst iedzinējos 0:30, taču seko eiss. Pārmaiņas pēc seko viena garāka izspēle, kurā Džokovičs gan panāk Gulbja dropšotu, taču Gulbis spēj noslēgt izspēli ar vieglu sitienu pa līniju (15:40). Divi breikpunkti Gulbim, kuri abi netiek izmantoti. Vēl sliktāk - Gulbis netiek galā ar servi un pēc tam sit tīklā, un arī otrā nopietnā breika iespēja nav nesusi rezultātu.

2:1 Šoreiz ar divām kļūdām savu servi sāk Gulbis, kas noved pie 0:30. Tiesa, spēle vēl neiet arī Džokovičam, kurš pieļauj 30:30 un pēc tam neatvaira Ernesta eisu. Principā otrā geima atkārtojums, tikai otrā virzienā.

1:1 Džokovičs sāk ar divām kļūdām, sitot autā, taču, lai arī turpina pirmās serves sist tīklā, panāk 30:30. Gulbis kļūdās nākamajā izspēlē, bet pēc tam Džokovičs ar agresīvu uzbrukumu gūst punktu. Breika iespēja paliek neizmantota.

1:0. Jau pirmajā geimā Gulbis parāda Džokovičam savu servi, izpildot vienu eisu un pretiniekam punktus gūt neļaujot, tiesa, trīs pirmās serves lidoja tīklā

Svarīgākais