Bertāns: "Celtics" piedāvā reālu iespēju cīnīties par vietu sastāvā

© Sportacentrs.com

Latvijas basketbola valstsvienības aizsargs Dairis Bertāns atklāj, ka Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" sastāvā piedalīsies Orlando vasaras līgā, lai reāli cīnītos par vietu komandas sastāvā.

""Celtics" kluba pārstāvji sekojuši manām gaitām visas sezonas garumā un piedāvā reālu iespēju cīnīties par vietu komandas sastāvā," aizkulises sarunās ar Bostonas klubu atklāja Bertāns, kurš ir noskaņots darīt visu, lai īstenotu katra basketbolista sapni. "Man jau tās vasaras līgas parasti nepatīk, bet šāda iespēja ir jāizmanto, kamēr var."

No sarunām pie darbiem abas puses ķersies jūnija beigās. "29. jūnijā došos uz Bostonu, lai vēl dažas dienas pirms Orlando vasaras līgas sākuma aizvadītu treniņus. Ir runāts, ka man liks spēlēt gan kā pirmajam, gan kā otrajam numuram," norādīja Bertāns, kuram atpūta pēc sezonas jau beigusies, lai Amerikā ierastos ar atgūtu sportisko formu.

Ja tikt "Celtics" sastāvā neizdosies, nav teikts, ka Dairis atgriezīsies "Bilbao Basket" klubā, ar ko pirms aizvadītās sezonas tika noslēgts līgums uz trim gadiem.

"Pirms dažām dienām saņēmu piekto algu par šo sezonu. Klubs sola arī sesto, bet par atlikušajām četrām vadība runās ar katru spēlētāju individuāli un mēģinās vienoties tā, lai organizācijai vairs nebūtu parādu un tā varētu pastāvēt arī turpmāk. Ja man piedāvās divas no četrām atlikušajām algām, piekritīšu," pastāstīja Bertāns.

"Par nākamo sezonu tiek runāts, ka, ja klubs vispār pastāvēs, tad naudas tam būs krietni mazāk. Neesmu gatavs spēlēt par ļoti zemāku atalgojumu. Pienācis vecums, kad jāsāk arī pelnīt nauda par savu darbu," skaidrības par nākotni nākamās sezonas formā vēl nav 24 gadus vecajam aizsargam.

Bostonas “Celtics” spēļu grafiks vasaras līgā

Datums Laiks Spēle

5. jūlijs 18:00 Thunder – Celtics

7. jūlijs 22:00 Celtics – Pacers

10. jūlijs 2:00 Celtics – Pistons

11. jūlijs 0:00 Celtics – Magic

Pēdējā dienā tiks izspēlēti mači par vietām.

Bertāns reizi jau spēlējis pret NBA komandu - pirms aizvadītās sezonas pārbaudes spēlē "Bilbao" piekāpās Filadelfijas "76ers" ar rezultātu 104:106. Bertāns kļuva par Bilbao rezultatīvāko spēlētāju, 17 minūtēs gūstot 19 punktus, tāpat latvietim trīs atlēkušās bumbas un pārtverta bumba.