Gulbja treneris Bresniks: "Ernestam nav variantu pret Džokoviču"

Latvijas tenisista Ernesta Gulbja treneris, austriešu speciālists Ginters Bresniks pirms gaidāmā pusfināla pret serbu Novaku Džokoviču sarunā ar Sportacentrs.com atzīst, ka Novaks ir izteikts favorīts cīņā par titulu, bet latvieša spēle šobrīd vēl neatbilst tam līmenim, lai spētu konkurēt ar Džokoviču.

Ernests aizvadīja lielisku spēli pret Berdihu, bet nākamais pretinieks – Džokovičs – ir no krietni augstāka plauktiņa. Kādas ir Jūsu domas par gaidāmo maču?

Es uzskatu, ka mums nav nekādu variantu pret Džokoviču. Novaks uzvarēs turnīrā. To es teicu jau pirms turnīra, to saku arī tagad. Tieši viņš šobrīd ir labākais fiziski, tehniski, mentāli, viņš ir ieguvis rūdījumu, lai beidzot uzvarētu Parīzē.

Vai tas ir pareizi, ka treneris šādi izsakās pirms mača? Vai esat par to runājis arī ar Ernestu?

Jā, vakar vakarā tieši runājām par šo tematu. Manuprāt, viņš uzskata tieši tāpat.

Vai tas kaut kādā mērā neiespaidos viņa spēli?

Protams, nē. Viņš spēlēs savu spēli, neraugoties ne uz ko. Taču viņš vēl nav tik labs. Varbūt kļūs pēc pusgada, varbūt pēc gada, ja vien turpinās strādāt tikpat smagi kā pēdējos deviņus mēnešus. Es ceru, ka tagad mums biežāk izdosies sasniegt vismaz ceturtdaļfinālus Grand Slam turnīros.

Nākamajā nedēļā Ernests debitēs ATP ranga desmitniekā. Vai šis lēciens nav par strauju un neietekmēs turpmākos startus?

Par ātru? Nē, piecus gadus par vēlu (smejas). Viņš ir smagi strādājis un nopelnījis vietu starp labākajiem. Zinu, ka tas bija viens no viņa mērķiem. Bet, ja viņš šobrīd ir priecīgs par tikšanu desmitniekā, pēc pāris nedēļām viņš tāds vairs nebūs, jo gribēs būt devītais, astotais, utt. Viņš nekad nebūs pavisam laimīgs, kamēr nebūs pirmais.

Atgriežoties pie rītdienas spēles. Džokoviča treneris tagad ir Boriss Bekers, kuru kādreiz trenējāt Jūs. Kādas ir Jūsu attiecības šobrīd?

Mūsu attiecības ir ļoti labas. Pēc atgriešanās tūrē viņš jau Austrālijā viņš mani uzaicināja pusdienās, tāpat pavadījām laiku kopā Montekarlo. Parīzē Dominiks (Tīms – aut.) aizvadīja dažus treniņus ar Džokoviču, mēs uzturam labas attiecības.

Komentārā turnīra oficiālajā mājaslapā Bresniks norādījis, ka uzvarai Ernestam vajag brīnumu. Bez tā uzvarēt nebūšot iespējams. Lai arī Gulbis spēlējot augsta līmeņa tenisu, tas tāpat esot 10-15% zemāk nekā Džokoviča vidējais. Novaks augstā līmenī varot nospēlēt vairākas stundas no vietas, tāpēc 3-4 geimi setā Gulbim būšot liels panākums.

Svarīgākais