Gulbis iekļūst "Grand Slam" pusfinālā

© Scanpix

Aizvadot gandrīz nevainojumu maču, Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (ATP 17.) vakar vakarā "French Open" ceturtdaļfinālā ar 6:3, 6:2, 6:4 pazemoja Čehijas labāko tenisistu Tomāšu Berdihu (ATP 6.), pirmo reizi iekļūstot "Grand Slam" pusfinālā. Viņa pretinieks tajā būs reitinga otrais numurs Novaks Džokovičs.

Gulbim izdevās lielisks mača sākums, uzvarot pirmajos četros geimos. Ernests teicami servēja un labi darbojās arī uzņemšamā, kamēr Berdihs mača sākumam īsti nebija gatavs. Vienu no diviem breikiem Gulbis uzreiz zaudēja, aizvadot nekvalitatīvu geimu, taču visu pārsvaru neizlaida un 1. setā uzvarēja ar 6:3. Gulbis pēdējā geimā ar eisu atspēlēja breikbumbu.

Ernests arī 2. setu sāka ar breiku, izmantojot Berdiha nepārliecinošo servēšanu un dominējot garajās izspēlēs. Berdihs pirmo no divām breikbumbām atspēlēja, bet ar otro netika galā, jo Gulbim palīdzēja no tīkla veiksmīgi pa sitienam atlēkusi bumbiņa, kuru viņš ar "bekhendu" raidīja laukuma stūrī. Berdihs ļoti nevarīgs bija arī šajā setā, vēl vienu breiku piektajā geimā uzdāvinot ar dubultkļūdu. Gulbi vēl viens viegls sets, šoreiz zaudējot tikai divus geimus.

Turpinot mača tradīcijas, Gulbis breiku ieguva arī 3. seta pirmajā geimā. Berdihs arvien darbojās nepacietīgi, kas noveda pie kļūdām. Tieši ar neprecīzu sitienu autā Berdihs pabeidza šo geimu, dodot Gulbim divu setu un arī breika pārsvaru trešajā. Atšķirībā no pirmajiem diviem setiem, šoreiz Gulbim bija tikai viens breiks, taču ar to pietika, lai uzvarētu. Seta geimā pie Ernesta serves bija viens geims, kurā trīs reizes bija "vienādi", taču ar to arī viss beidzās.

Berdihs priekšpēdējā geimā ar eisu atspēlēja mačbumbu. Uz Gulbi tas negatīvu iespaidu neatstāja, jo izservēt maču viņam izdevās samērā viegli. Gulbis šodien servēja teju izcili, iespaidīgi darbojās uzņemšanā un Čehijas labāko tenisistu "sabradāja" ar 6:3, 6:2, 6:4.

Svarīgākais