Basketbols: Siliņš šovasar nekandidēs uz spēlēšanu izlasē

© scanpix

Jaunais latviešu basketbolists, pagājušā gada Eiropas U-20 vicečempions Ojārs Siliņš šovasar nepalīdzēs Latvijas valstsvienībai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, pats basketbolists izteicies portālam "Sportando.net".

"Vēlējos pateikties un esmu pagodināts par uzaicinājumu izmēģināt spēkus izlasē, bet šogad manos profesionālās karjeras vasaras plānos kandidēšana uz vietu valstsvienībā neiekļaujas," norāda Ojārs.

"Nav viegli pieņemt tādu lēmumu, jo vienmēr ir bijis gods spēlēt jauniešu izlasēs, taču jau iepriekš biju pieņēmis lēmumu šogad dot priekšroku individuālajai izaugsmei tehniskajā meistarībā, kuru jau ilgu laiku vasarās esmu bijis spiests atstāt novārtā, un to jūtu sezonas laikā," savu lēmumu pamato jaunais basketbolists.

"Vēl arī pēdējos divus gadus esmu iesācis un pabeidzis klubu sezonu ar traumu, tāpēc vajadzīgs specifisks darbs muskuļu un locītavu nostiprināšanai. Ceru, ka turpmākajos gados tikšu aicināts uz izlasi, jo, kā jau teicu, vienmēr ir bijis un būs gods pārstāvēt savu valsti," uzsver Siliņš.