Federers: "Neizskatījās, ka Gulbim bija savainojums"

© Scanpix

Rodžers Federers pēc zaudējuma Ernestam Gulbim "French Open" 4. kārtā atzina, ka mača lūzums bija 2. sets. Tāpat Federeram bija viedoklis par Ernesta Gulbja paņemto medicīnas pārtraukumu brīdī, kad Federers bija ieguvis iniciatīvu.

"Nespēlēju labi, neizmantoju savas iespējas 2. setā un arī pēdējo aizvadīju slikti," piecu setu zaudējumu Ernestam Gulbim rezumēja pirms pieciem gadiem Parīzē uzvarējušais Rodžers Federers. "Šobrīd daudz ko nožēloju. Tajā pašā laikā jāpaslavē Gulbi, kurš nepadevās. Domāju, ka viņa atspēlēšanās 2. setā bija izšķiroša."

Vēl viens brīdis [bez 2. seta galotnes], kas svaru kausus novērsa par labu Gulbim, bija Ernesta medicīnas pārtraukums 4. setā. Pēc mača atsākšanas Gulbis "lidoja" kortā, bet Federers pēc piespiedu pauzes nespēja savākties.

Šveices tenisists, protams, nebija sajūsmā par ilgo pauzi, taču apzinās, kas viss bija noteikumu robežās: "Tieši tāda pati situācija bija iepriekšējā mačā pret Dmitriju Tursunovu. Ja noteikumi to atļauj, ko varu darīt? Manos mačos tādas lietas ar pretiniekiem bieži nav gadījušās. Tagad divas reizes pēc kārtas. Tā ir spēles sastāvdaļa, kuru agrāk biežāk izmantoja ļaunprātīgi. Neizskatījās, ka Gulbim bija savainojums. Taču, ja to vari izmantot, kāpēc gan nedarīt."

Federers ar Gulbi visus trīs iepriekšējos mačus aizvadīja 2010. gadā. Lūgts salīdzināt Gulbja tā laika tenisu ar pašreizējo versiju, Rodžers atzina, ka būtisku atšķirību nav: "Mums visas spēles ir bijušas ļoti sīvas. Tieši tā tas bija arī Romā un Madridē, Dohu skaidri neatceros. Šodien man vajadzēja vairāk izdarīt spēlē no gala līnijas, izdarīt lielāku spiedienu uz Gulbi. Ernests pašreiz spēlē ar lielu pārliecību."

Federers pēdējā setā savu servi zaudēja jau pirmajā servēšanas reizē. Šveices otrais numurs atzina, ka fiziski un psiholoģiski bija gatavs cīnīties, taču nespēja tikt klāt Gulbja servei. Federers zaudējuma rūgtumu centās slēpt, paziņojot, ka garīgi jau ir pārslēdzies uz zāliena sezonu. Rodžers piekrita apgalvojumam, ka viņa labākās izredzes "Grand Slam" turnīros ir Vimbldonā.

Svarīgākais