Pļaviņš un Solovejs triumfē Anapā

© Sportacentrs

Pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs izcīnījuši uzvaru Krievijā notiekošā Anapas "Open" turnīra finālā. Tajā Latvijas duets trīs setu cīņā pārspēja ar pirmo numuru izlikto Krievijas pāri Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasilņikovu - 2:1 (21:16, 24:26, 15:13).

Cīņā par uzvaru turnīrā tikās ar pirmo numuru izliktie Krievijas pludmales volejbolisti Konstantīns Semjonovs un Vjačeslavs Krasilņikovs, kā arī ar otro numuru izliktie Latvijas spēlētāji Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs.

Finālu labi iesāka Latvijas duets, izvirzoties vadībā ar 5:2. Nākamos trīs punktus spēja gūt Semjonovs, ļaujot mājiniekiem atjaunot līdzsvaru uz tablo. Laukumā bija vērojams nopietns duelis pie tīkla starp Soloveju un Semjonovu. Jāsaka, ka krietni labāk veicās Latvijas pludmales volejbolistam, ar kura palīdzību latvieši ieguva četru punktu pārsvaru. Īstajā brīdī labi aizsardzībā nospēlēja arī Pļaviņš, līdz ar tehnisko pārtraukumu rezultātam kļūstot 13:8. Latvijas duets nedomāja atdot iniciatīvu pretinieku rokās, izcīnot uzvaru pirmajā setā ar rezultātu 21:16.

Otrā seta sākumā neapturams bija Pļaviņš, kurš guva pirmos divus punktus. Krievi atgriezās pie serves pa Soloveju, kas uz īsu brīdi deva rezultātu, ļaujot panākt neizšķirtu. Krievijas duets bija ieguvis iniciatīvu un arī trīs punktu pārsvaru (10:7). Līdz tehniskajam pārtraukumam situācija jau bija krasi mainījusies. Pļaviņš un Solovejs veica izrāvienu, atgūstot vadības grožus savās rokās (11:10). Pēc pārtraukuma atkal labi nospēlēja Krievijas pāris, izvirzoties vadībā ar 16:14. Pēc paša kļūdas labi blokā nospēlēja Solovejs, atspēlējot punktu, bet tad kļūdījās Semjonovs, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam (16:16).

Seta izskaņā lieliski aizsardzībā nospēlēja Mārtiņš Pļaviņš, dodot latviešiem divu punktu pārsvaru. Krievi spēja iziet no šīs situācijas, atkal panākot izlīdzinājumu. Latvieši servēja pa Krasilņikovu, kurš nebija tik labs uzbrukumā, bet īstajā brīdī viņš nepievīla. Pēc vairākām neizmantotām mačbumbām, Solovejs izsita bumbu autā, dodot iespēju Semjonovam un Krasilņikovam. Drīz vien sekoja vēl viena kļūda no latviešu puses, kas otro setu ļāva uzvarēt mājiniekiem - 26:24.

Trešo setu ar efektīgu bloku sāka Solovejs, bet vēl pēc trīs izspēlēm Latvijas pāris jau atradās vadībā ar 3:1. Semjonovs un Krasilņikovs ātri saņēmās un guva nākamos trīs punktus pēc kārtas. Krievi bija atraduši veidu kā biežāk apspēlēt Soloveja bloku, kā arī neitralizēt viņa uzbrukumus. Latvijas duets tomēr spēja salauzt Semjonova un Krasilņikova pretestību, seta galotni sākot ar divu punktu pārsvaru (10:8). Pēc pārtraukuma kļūdījās Semjonovs, kas latviešiem deva trīs mačbumbas. Pirmās divas tika atspēlētas, bet ar trešo tika pielikts punkts šai spēlei, Mārtiņam Pļaviņam un Aleksandram Solovejam triumfējot šajā turnīrā - 15:13.

Svarīgākais