Solovejam un Pļaviņam atkal grūts 1. sets, taču ceturtdaļfināls sasniegts

Pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs sasnieguši Krievijā notiekošā Anapas "Open" ceturtdaļfinālu, pārspējot Venecuēlas pāri Džeksonu un Leonu (26:24, 21:13).

 Šī bija jau ceturtā reize šajā turnīrā, kad Pļaviņš un Solovejs spēles pirmo setu uzvar ar vairāk nekā 21 punkta palīdzību. Ceturtdaļfinālu Latvijas bīčisti aizvadīs šovakar 16:30 pēc Latvijas laika pret Kataras pāri De Santosu un Pereiru.

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs "Anapa Open" turnīrā izlikti ar otro numuru un šo faktu spēja attaisnot grupu turnīra pirmajās divās spēlēs, pieveicot Igaunijas un Krievijas duetus, kas ļāva nodrošināt pirmo vietu grupā jau pirms trešās spēles, kurā mūsējie trijos setos (22:20, 17:21, 15:17) piekāpās šveiciešiem Kovačam un Kīslingam.

Pirmo "play-off" kārtu Pļaviņš un Solovejs izlaida un pretiniekos sagaidīja Venecuēlas pāri Džeksonu un Leonu, kuri šajā turnīrā izsēti ar 24. numuru, taču spēja pirmajā kārtā pieveikt mājiniekus krievus Prokopjovu un Gončarovu.

Venecuēlieši Pļaviņam un Solovejam sagādāja kārtīgu cīņu pirmajā setā, un šeit jau iezīmējas likumsakarība - četrās Anapā aizvadītajās spēlēs Latvijas pāris visos pirmajos setos uzvarējis tikai ļoti sīvā izskaņā (26:24, 28:26, 22:20 un tagad 26:24). Uz otro setu gan Pļaviņš un Solovejs bija noskaņojušies kārtīgāk un uzvarēja pārliecinoši - 21:13.

Tas garantēja iekļūšanu labāko astoņu pāru pulkā, bet par vietu pusfinālā būs jācinās ar Kataras pār De Santosu un Pereiru, kuri izsēti ar 26. numuru. Katarieši otrajā kārtā pieveica vāciešus Dolingeru un Vikleru, kuri pirmajā kārtā no turnīra izslēdza Ruslanu Sorokinu un Edvartu Buividu.

Svarīgākais