Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Sports

Teniss: Gulbis viegli iesoļo "French Open" 3. kārtā

© scanpix

Ernests Gulbis (ATP 17.) šodien Parīzē trīs setos ar 6:2, 7:5, 6:0 apspēlēja ranga 143. vieto esošo Argentīnas tenisistu Fakundo Baņi un pirmo reizi kopš 2008. gada sasniedza "French Open" 3. kārtu. Tajā viņa pretinieks būs Mihails Južnijs vai Radeks Štepāneks.

Gulbis savu otro maču Parīzē sāka daudz labāk nekā pirmo spēli pret Lukašu Kubotu. Toreiz zaudēti pirmie četri geimi, bet šodien uzreiz sākts ar breiku. Gulbis Baņi 1. setā nobreikoja divreiz un 30 minūtēs viegli uzvarēja ar 6:2. Argentīnietis Latvijas tenisa līderim ļoti palīdzēja – Gulbis 19 no 31 punkta ieguva, pateicoties pretinieka nepiespiestajām kļūdām.

Baņis 2. seta ievadā novērsa trīs breikbumbas, bet ceturtajā geimā pats nopelnīja pirmo (un arī vienīgo), izceļoties ar lielisku diagonālo apvedošo sitienu. Gulbis tūlīt atbildēja ar teicamu servi. Šķita, ka 2. setā būs taibreiks, taču līdz tam netika. Baņis 11. geimā varonīgi atspēlēja piecas breikbumbas, bet sesto novērst neprata. Gulbis nodemonstrēja lielisku aizsardzību un sagaidīja Baņa sitienu autā. Gulbis pēc tam viegli izservēja setu – 7:5.

Iepriekšējā mačā gandrīz 4.5 stundas kortā pavadījušajam Baņim 3. setam spēka vairs neatlika. Gulbis jau pirmajā geimā nokārtoja breiku un atpakaļ neatskatījās, pretinieku nežēlojot un pēdējā setā atstājot "sausā". Visā mačā Ernestam panākums ar 6:2, 7:5, 6:0.

Šodien pēdējā setā iespētais 6:0 Gulbim ir otrais "French Open". Pirmo viņš guva 2008. gadā pret Simonu Groilu (6:4, 6:0, 6:4). Karjerā kopumā Ernestam tagad ir četri "sausie" seti uz māla. Pēdējais no tiem bija pirms nedēļas Nicā pret Albertu Montanjesu.

Gulbis 3. kārtu Parīzē sasniedzis pirmo reizi kopš 2008. gada, kad tika līdz karjeras vienīgajam "Grand Slam" ceturtdaļfinālam. Divas uzvaras Gulbim ļāvušas nopelnīt 90 reitinga punktus un 72 000 eiro.