NBA: "Heat" droši uzveic Indianu un tuvojas ceturtajam finālam pēc kārtas

© scanpix

Maiami "Heat" NBA Austrumu konferences finālsērijā guvusi trešo uzvaru pār Indianas "Pacers" (102:90), nonākot viena soļa attālumā no ceturtā fināla pēc kārtas. Sērijā rezultāts jau 3:1 tās labā.

Pēc uzvaras pirmajā sērijas spēlē "Pacers" bija zaudējusi divās nākamajās, bet ceturtajai papildu intrigu bija sagādājis tās aizsargs Lenss Stīvensons. Viņš paziņoja, ka Lebrona Džeimsa iesaistīšanās konfliktos un asās pārrunās ir vājuma pazīme un ka viņam izdevies Džeimsu iespaidot emocionāli.

Tiesa, Stīvensons šīs nakts spēlē labāk būtu centies iespaidot Džeimsu aizsardzībā, taču tas nenotika - Maiami "Heat" superzvaigzne guva 32 punktus un savāca 10 atlēkušās bumbas, kamēr Stīvensons guva tikai vienu punktu pirmajās trīs ceturtdaļās.

Tas noveda pie tā, ka "Heat" ne uz mirkli nenokļuva iedzinējos šajā spēlē, vienubrīd izrāvās pat 23 punktu vadībā, bet maču noslēdza ar uzvaru 102:90. Sērijā rezultāts līdz ar to kļuvis jau 3:1, un "Heat" ir tikai vienas uzvaras attālumā no ceturtā NBA fināla pēc kārtas. Līgas vēsturē līdz šim to spējušas paveikti tikai "Celtics" un "Lakers" komandas.

Džeimsam ar 25 punktiem palīdzēja Kriss Bošs, kuram bija tā laime sacensties ar Roju Hibertu, kurš jau atkal izgāzās. "Pacers" centrs, kurš šosezon bija iekļauts Zvaigžņu spēles sastāvā, ceturto reizi(!) šajās izslēgšanas spēlēs palika bez punktiem, spēlēja pasīvi aizsardzībā un sakrāja sliktāko +/- koeficientu komandā (-23). Līdz ar to "Pacers" uzbrukuma nastu uz saviem pleciem nācās iznest Polam Džordžam, kuram 23 punkti, un Deividam Vestam, kuram 20 punkti, taču ar to nepietika, lai apspēlētu "Heat" saskaņoto uzbrukumu, kurš pieļāva tikai piecas kļūdas.

Sērijas nākamā un, iespējams, izšķirošā spēle notiks naktī uz ceturtdienu Indianā. "Pacers" jau pirmajā kārtā pret Atlantu nokļuva iedzinējos sērijā, taču tomēr prata uzvarēt no 2:3. Tagad viņiem jāpacenšas izdarīt ko līdzīgu pret pēdējo divu sezonu čempioniem pie rezultāta 1:3.

NBA "Play-off", 27. maijs

Heat -Pacers 102:90 (27:19:22:25, 31:20, 22:26

Heat: Džeimss 32, Bošs 25, Veids 15, Alens 9, Kouls 7, Batjē 5, Hazlems 5, Čālmerss 4, Luiss

Pacers:Džordžs 23, Vests 20, Hils 15, Skola 12, Stīvensons 9, Mainmi 5, Vatsons 3, Batlers 3, Kouplends, Hiberts