Teniss: Gulbis astoto "French Open" šodien sāks pret Kubotu

© scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (ATP 17.) šodien sāks savu astoto "French Open", 1. kārtā Parīzē sacenšoties ar Polijas tenisistu Lukašu Kubotu (ATP 63.). Gulbis uzvarējis abus iepriekšējos mačus pret Kubotu, trešās cīņas sākums ap plkst. 16-17.

Gulbis savu labāko rezultātu "French Open" sasniedza pirms sešiem gadiem, kad tika līdz savam pirmajam un pagaidām arī vienīgajam "Grand Slam" ceturtdaļfinālam. Pērn Gulbis Parīzē pārtrauca četru zaudējumu sēriju, 1. kārtā trīs setos tiekot galā ar brazīlieti Rožeriu Dutru Silvu, bet pēc tam sekoja fiasko četros setos pret Gaelu Monfīsu, kuram tika zaudēts pēc uzvarēta 1. seta.

Latvijas pirmais numurs otro reizi Parīzē un kopumā sesto reizi "Grand Slam" turnīros būs starp izsētajiem tenisistiem – Gulbim 18. numurs, kas ir viņa labākais rādītājs karjerā "major" sacensībās.

Izliktā tenisista statuss ļauj pirmajās divās kārtās izvairīties no citiem izsētajiem jeb 32 labākajiem tenisistiem. Gulbis iepriekšējos piecos "Grand Slam" turnīros izliktā statusā guvis tikai vienu uzvaru, kas bija šogad Melburnā pret Huanu Monako.

Gulbis kā izsētais "Grand Slam" turnīros ir zaudējis tādiem vīriem kā Žeremijs Šardī, Bendžamins Bekers, Andreass Haiders-Maurers. Pārējie divi zaudējumi ir attaisnojamo kategorijā – Žiljēnam Beneto ar izstāšanos kājas savainojuma dēļ 2010. gadā Parīzē un šogad Melburnā neveiksme pret spīdošu maču aizvadījušo Semu Kveriju.

Svarīgākais