Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports

Latviešu skeitbordists Kuzmins uzvar Maljorkas "Grand Prix"

© Publicitātes foto

Nedēļas nogalē Spānijā, Maljorkā skeitborda slaloma sacensībās "Mallorca slalom Grand Prix 2014" uzvaru izcīnījis Latvijas skeitborda slalomists Jānis Kuzmins, informē Latvijas Skeitborda federācijas prezidente Lienīte Skaraine.

Jānis Kuzmins uzvarēja giganta un "Hybride" slaloma disciplīnās, savukārt "Tight" slalomā viņš iegyuva otro vietu. Giganta slalomā Kuzmins par divām desmitdaļām apsteidza Krisu Šutcu no Vācijas, kā trešo atstājot Vikingu Hadestrandu no Zviedrijas. Savukārt "Hybride" slalomā Kuzmins uzvarēja sīvā cīņā, par sekundes simtdaļu apsteidzot spēcīgo zviedrs Hadestrandu, bet trešais palika Šutcs.

"Tight" slalomā Kuzmins piekāpās Hadestrandam, taču tas netraucēja Jānim Kuzminam iegūt pirmo vietu kopvērtējumā un "Mallorca slalom Grand Prix 2014" titulu. Šīs Kuzminam bija pirmās starptautiskās sacensības šajā sezonā.

Kuzmins pagājušajā gadā kļuva par Eiropas čempionu, savas karjeras laikā vairākkārt kļuvs par pasaules čempionu un uzstādījis Ginesa rekordu, veicot slalomu 100 konusu distancē 19,41 sekundē.

Maljorkas "Grand Prix" profesionāļu klasē piedalījās deviņi sportisti - divi pārstāvji bija Zviedrijai, Vācijai un Čehijai, savukārt Latviju, Ukrainu un Krieviju pārstāvēja viens skeitbordists.