"Canucks" oficiāli atlaiž Tortorellu

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" pēc sadarbības vienas sezonas ilgumā atlaidis galveno treneri Džonu Tortorellu.

Ziemeļamerikas mediji jau iepriekšējās dienās vēstīja, ka Džona Tortorellas dienas Vankūveras "Canucks" ir skaitītas, bet šodien Kanādas kluba prezidents Trevors Lindens nāca klajā ar oficiālu paziņojumu. Līdz ar Tortorellu "Canucks" pametīs arī viņa asistents Maiks Salivans.

Tortorella pie "Canucks" stūres stājās pirms aizvadītās sezonas, noslēdzot ar Vankūveru piecu gadu līgumu par 10 miljoniem ASV dolāru (~7,2 miljoni eiro). "Canucks" pirms tam atlaida Alanu Viņjo, kuram vadībā Vankūvera Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā piekāpās Sanhosē "Sharks".

Tortorellas vadībā gan "Canucks" sniegums bija vēl vājāks. Pirmo reizi kopš 2008.gada Vankūvera neiekļuva izslēgšanas spēlēs, bet visas sezonas ilgumā komandu pamatīgi nomocīja spēlētāju savainojumi. Uzreiz pēc regulārās sezonas kluba vadība atbrīvojās no ģenerālmenedžera un prezidenta vienā personā Maika Gilisa, kura vietā tad stājās Lindens.

Jāpiebilst, ka ne visās spēlēs šosezon Tortorella varēja būt kopā ar pārējo "Canucks" komandu. Šī gada sākumā hokeja speciālists izcieta 15 dienu diskvalifikāciju pēc tam, kad "Canucks" un Kalgarī "Flames" jau mača pirmajās sekundēs piedalījās masu kautiņā. Laika posmā no 19.janvāra līdz 2.februārim Tortorella izlaida sešas spēles, nevarot tikties ar kluba pārstāvjiem ne spēlēs, ne ārpus tām.

Svarīgākais