"Ventspils" centīsies iekļūt LBL finālā

© Sportacentrs.com

Latvijas Basketbola līgā (LBL) šodien 19:00 tiks aizvadīta pusfināla sērijas ceturtā spēle starp "Jēkabpils" un "Ventspils" komandām. "Ventspils" basketbolisti uz Jēkabpili dosies tikai ar vienu domu - uzvarēt un iekļūt LBL finālā.

Līdz trešajai sērijas spēlei "Jēkabpils" basketbolisti izrādīja sīvu pretestību šīs pusfināla sērijas favorītei, "Ventspilij". Pirmajā spēlē "Ventspils" vien ceturtajā ceturtdaļā sev garantēja uzvaru (86:70), bet otrajā spēlē pat sanāca piedzīvot zaudējumu, kad metienu pēdējā sekundē realizēja Rinalds Sirsniņš (75:73). Viesus Jēkabpilī pievīla soda metienu precizitāte, tiem realizējot tikai 17 no 35 sodiņiem. Sērijai atgriežoties Ventspilī, mājinieki parādīja, ka zaudējums izbraukumā bija tikai nejaušība, sagraujot pretinieku ar rezultātu 110:61 un nonākot vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas LBL finālā.

Līdzīgi kā iepriekšējās spēlēs, arī šajā daudz izšķirs tas, kā nospēlēs "Jēkabpils" līderi, Trojs Bārnīss, Rinalds Sirsniņš un Kamerons Randls, kurš šajā sērijā nerāda to pārliecinošāko sniegumu. "Ventspils" komandai ir krietni nopietnāki spēlētāju resursi, vadošo lomu turpinot spēlēt Lorenco Vilijamsam, kurš pēdējā spēlē guva 20 punktus, kā arī Jānim Timmam, kurš pēdējās divās spēlēs bijis produktīvs, gūstot attiecīgi 17 un 18 punktus.

Lai paaugstinātu intrigu šajā sērijā, "Jēkabpils" basketbolistiem šovakar savā laukumā būs jāparāda labākais sniegums un jāuzbrūk grozam ar augstu precizitāti, lai izcīnītu uzvaru un panāktu to, ka labākais šajā pusfinālā tiek noskaidrots piektajā spēlē Ventspilī. Nevar neuzsvērt, ka "Jēkabpilij" noteikti palīdzēs arī mājas sienas un galvenokārt jau azartiskie līdzjutēji, kas pierādījās ceturtdaļfinālā pret "Liepāja/Triobet" un arī pirmajā mājas spēlē pret "Ventspili".

Svarīgākais